Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem în atenție ce vitamine și extracte de plante sunt benefice pentru sănătatea plămânilor, mai ales pentru fumători și cei care au lăsat fumatul.

Ghimbirul este recunoscut încă din lumea antică, atunci când era folosit că și leac pentru tratarea răcelilor. Ghimbirul conține un ulei esențial care îi oferă gustul și mirosul specific, iar acest ulei este și cel care determina multe din proprietățile imunomodulatoare ale plantei. Extractul de ghimbir este folosit  în inflamațiilor și a virozelor. Ghimbirul susține imunitatea deoarece ajută la decongestionarea cailor respiratorii, induce transpirația, detoxifica organismul și ajută lupta cu virușii și bacteriile.

Unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali este Vitamina C. Această susține procesele interne de detoxifiere și de eliberare și eliminare a toxinelor, mai ales a celor de la nivel pulmonar. Vitamina C este folosită în recuperare medicală, dar și că tratament naturist, acasă. Vitamina C este unul din principalii factori ai unei imunități puternice, în fiecare zi dar și pe durata unei răceli.  În plus, Vitamina C poate susține și întări sistemul imunitar în timpul și după o activitate fizică intensă. În perioadele solicitante și stresante, în sezonul rece și mai ales pentru fumători, Vitamina C se recomandă să fie suplimentată zilnic.

Extract standardizat de Vitamina C din Acerola (fructul cu cea mai mare concentrație de vitamina C și biodisponibilitate mărită) și extractul de ghimbir se regăsesc în produsul BiTONIC Orange Imun, cel mai bun partener pentru o imunitate puternică.

Expunerea constanța la aer poluat, fum de țigară și toxine conduce către oxidarea mai rapidă, timp în care radicalii liberi participa la degradarea țesuturilor.

Radicalii liberi sunt molecule instabile care „fură” electroni ai altor molecule, cum ar fi cele ale proteinelor, ale ADN-ului sau ale membranelor celulelor în timpul procesului de oxidare. Atunci când are loc oxidarea, importante elemente ale celulelor sunt distruse și odată cu acest lucru scade și abilitatea celulelor de a funcționa în parametri normali.

Un fumător, în procesul de fumare a unei țigări,  își induce în corp 100 de trilioane de radicali liberi cu fiecare puf de țigară.

În mod normal, organismul sănătos are un scut imun al plămânilor foarte puternic. Însă pe măsură ce inducem tot mai multe pufuri de țigară, plămânii au nevoie de antioxidanți suplimentari pentru a respinge aceste molecule dăunătoare. De aceea fumătorii au nevoie de suplimentarea dietei cu antioxidanți și vitamine.

Recomandarea BiTONIC este și în acest caz produsul BiTONIC Rosa Spirit care conține ingrediente de calitate superioară, din 14 fructe și 5 legume din agricultură ecologică, pentru a avea un efect rapid. Micronutrienții din BiTONIC Rosa Spirit sunt obținuți prin presare la rece și încapsulați într-un mediu antiseptic, pentru a-și păstra proprietățile nutritive. Se alege presarea la rece pentru că vitamina B să nu își piardă proprietățile la contactul cu căldura.

www.btonic.md Ziua Mondială fără Tutun. Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor

 • Taguri: antifumat, antioxidanti, fumat, ghimbir, vitaminele B
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Importanța și rolul alimentației în recuperarea post-covid
  Importanța și rolul alimentației în recuperarea post-covid

  Cu fiecare lună care trece sub semnul pandemiei de COVID-19, cercetările și studiile medicale avansează și ne ajută să înțelegem...

  Mai departe...