Ce este colina și de ce este importantă pentru sănătatea ficatului?

Ficatul tău e unul din factorii-cheie care joacă un rol extrem de important în sistemul digestiv. Orice administrezi din produse alimentare sau băuturi și chiar substanțe medicamentoase trec „prin” ficat pentru a putea fi digerate. Plus la asta, acesta „curăță” sângele de toxinele pe care organismul tău le eliberează în urma proceselor metabolice și produce „bila” – un lichid care descompune grăsimile.

Ce este colina?

Colina este un nutrient esențial pentru organismul tău, care participă la producerea neurotransmițătorului acetilcolina – un mesager important care asigură comunicarea între celulele sistemului nervos, dar și la producerea unei substanțe cu rol de a exporta colesterolul din ficat. Pe lângă aceasta, colina este necesară pentru sinteza fosfatidilcolinei – fosfolipide care mențin integritatea structurală a membranelor celulare.

Care e rolul colinei asupra ficatului?

Unul din rolurile principale pe care le are colina, este implicarea sa în metabolismul lipidelor și glucidelor, participând la transportarea trigliceridelor în lipoproteine cu densitate foarte joasă. Când alimentația e „săracă” în colină, una din primele efecte adverse este dezvoltarea afecțiunii de „ficat gras”și chiar la leziuni hepatice. Altfel spus, deficitul de colină poate crește riscul de steatoză hepatică – acumularea grăsimii în exces în celulele hepatice.

În ce alimente găsim colina?

Deși ficatul  nostru are capacitatea de a produce cantități mici de colină, organismul nostru totuși are nevoie de o doză mai mare de colină, consumând ulterior alimente bogate în colină sau suplimente alimentare.

Găsim colină din abundență în ficatul de carne de vită, ouă, broccoli, somon, creveți.

Complexul hepatoprotector cu colină – BiTONIC Terra Liver!

 • Colina în combinație cu extractele de turmeric și anghinare formează o combinație de ingrediente premium cu rol hepatoprotector și antioxidant, demonstrat științific.
 • Turmericul conține curcumină – o substanță cu proprietăți antiinflamatoare, care stimulează eliberarea bilei, astfel eliminându-se toxinele acumulate.
 • Anghinarea, bogată în cinarină și silimarină, are un efect puternic hepatoprotector și de refacere a celulei hepatice.
 • Efectele acestor ingrediente cresc prin mărirea biodisponibilității acestora de către extractul de piper negru.

BiTONIC Terra Liver îți vine în ajutor pentru a susține funcția ficatului și a-l ajuta să elimine mai ușor toxinele, dar mai ales, scade nivelul de colesterol „rău”.

Pe lângă toate aceste beneficii, mai este și un ajutor în susținerea  echilibrului masei corporale.

De aceea îți sugerăm că trebuie să ai grijă necondiționat de ficatul tău, prin adoptarea unui regim alimentar sănătos, consumând cât mai puțin alcool și zahăr.

Și nu uita, un ficat sănătos – ține kilogramele în plus deoparte!

Supliment hepatoprotector PREMIUM cu extract pur de turmeric, piper negru și colină pentru ficat sănătos!

 • Taguri: colina, ficat
 • Articole

  RSS
  Tot ce nu știai despre beneficiul pentru sănătate al uleiurilor polinesaturate Omega 3
  Tot ce nu știai despre beneficiul pentru sănătate al uleiurilor polinesaturate Omega 3

  Știai că grăsimile sunt absolut necesare pentru organism, fiind o sursă de „materiale de construcție” pentru hormoni și peretele celular?...

  Mai departe...
  Cum prevenim căderea părului? - TOP 7 nutrienți care stimulează creșterea acestuia
  Cum prevenim căderea părului? - TOP 7 nutrienți care stimulează creșterea acestuia

  O alimentație săracă în anumiți nutrienți, cum ar fi proteine, minerale, acizi grași esențiali și vitamine rămâne a fi una...

  Mai departe...