De ce nu slăbesc?

Kilogramele în plus nu înseamnă doar că hainele de anul trecut nu te mai încap sau că nu ești la fel de zvelt ca înainte. Supraponderabilitatea vine cu o serie de probleme de sănătate, mai ales la nivel cardiovascular, digestiv, renal și nu în ultimul rând psihoemoțional. Faptul că din oglindă te salută cu totul altă persoană decât odinioară reprezintă o problemă care, nerezolvată la timp, poate degenera în consecințe urâte care îți pot afecta modul de viață mai mult decât crezi.

Nu mă ajută dietele! Ce să fac?

Cu siguranță ai încercat o grămadă de diete minune pe care le-ai găsit pe internet sau ți le-a recomandat vecina care, însă, au eșuat cu desăvârșire. Adevărul e că nici o dietă din lume nu va face minuni atâta timp cât nu devii tu acea minune, pregătită de schimbări majore de lifestyle și deprinderi alimentare. În continuare îți vom explica care sunt greșelile cel mai des comise de cei care încearcă să slăbească.

Mănânci la ore nepotrivite

Folosești deseori scuza că nu ai timp să mănânci sănătos, întârzii ora mesei și mănânci „din picioare” și cel mai grav – omiți cu desăvârșire micul dejun? Iată că am găsit prima eroare alimentară pe care o comit chiar și cei care nu încearcă să slăbească. În cazul unui regim alimentar orientat spre pierderea kilogramelor în plus este crucial să înțelegem că contează foarte mult ora și alimentele pe care le mâncăm. În primul rând, prima masă trebuie să fie nu mai târziu de o oră după ce te-ai trezit și trebuie să conțină o cantitate optimă și diversă de nutrienți care vor furniza energia necesară pentru a-ți începe bine ziua. Vezi aici recomandările Nutriționiștilor BiTONIC în alimentație.

Mănânci în fugă

Cum am mai zis, nu ai timp pentru masă, însă trebuie neapărat să repari situația! Mănâncă atent, mestecă bine și nu te grăbi – vei primi mult mai mulți nutrienți din prânzul care durează 30 minute, decât din cel pe care l-ai devorat în 5 minute. În plus, dacă mănânci repede riști să consumi mai multe alimente decât ar avea nevoie organismul tău, fără să-ți dai seama. De asemenea este recomandată o atmosferă liniștită, fără TV și fără sunete urgente.

Mănânci prea multe calorii

De ce nu slăbești? Pentru că mănânci mult! La propriu! Foarte puțini cunoaștem cu adevărat care sunt necesitățile alimentare ale organismului nostru. Cu asta te pot ajuta specialiștii în alimentație, nutriționiștii calificați, care îți pot alcătui un plan alimentar în dependență de necesitățile tale. De asemenea poți număra caloriile, daaaaar... e și asta o provocare – va trebui să citești multă literatură de specialitate și să fii foarte atent la „caloriile bune” și „caloriile rele”, despre care vom scrie un articol separat în curând.

Nu faci mișcare suficientă

Cineva zicea că succesul unei diete de slăbit este 85% alimentație sănătoasă, 14% mișcare și 1% perseverență. Dacă perseverență avem o tonă, iar cu alimentația ne-am clarificat deja, ne rămân acele 14% de exerciții fizice. Nimeni nu a spus sport de performanță, răsturnat munți sau dormit la sala de forță! Un minim de 10 000 pași pe zi (45 minute de plimbare la pas) este suficient pentru organism să consume energia acumulată și să activeze pozitiv metabolismul.

Alegi sucurile și băuturile carbogazoase în locul apei

Începem cu faptul că majoritatea băuturilor conțin zahăr, MULT ZAHĂR, care nu face nimic altceva decât să plece direct la depozitare, dacă este în exces. Totodată kilogramele în plus sunt asociate cu retenția de apă în organism, care este provocată de faptul că nu bei suficientă apă și organismul încearcă din răsputeri să o păstreze pe cea pe care o are deja.

Ține minte o formulă simplă de calcul a cantității de apă pe care trebuie s-o bei zilnic:

35 x masa ta corporală (în kg) = cantitatea de apă (în litri)

Nu dormi suficient de mult

De ce nu slăbești? Pentru că nu dormi sau dormi foarte rău. Problemele cu somnul duc la dereglări metabolice care vor împiedica organismul să scape de kilogramele în plus, chiar dacă vei depune eforturi titanice. Pentru ca să se odihnească, organismul unui matur are nevoie de 6-7 ore de somn pe noapte. Ia aminte!

Iar problemele cu somnul pot fi de asemenea cauzate de faptul că mănânci pe noapte. Evită mesele copioase, cruditățile, dulciurile cu 3-4 ore până la somn. Pe de altă parte o cantitate de până la 100g de carne cu un pic de vin roșu vor influența pozitiv producerea de somatotropină în timpul somnului, ce te va ajuta să slăbești.

Ai așteptări ireale de la diete

10 kg în 2 săptămâni? În principiu e real, însă foarte dăunător pentru organism și aproape mereu nu este un rezultat de durată. În aplicare se pune așa zisul „efectul yo-yo”, care presupune o adăugare rapidă în kilograme imediat după o pierdere rapidă. Încearcă să ai răbdare și să-ți planifici calea spre un corp frumos și sănătos pe o perioadă reală de timp, suficientă ca organismul să se adapteze noilor săi parametri.

Și pentru că ai putea avea nevoie de ajutor, îți recomandăm un ajutor natural de la BiTONIC – complexul premium termogen Green Metabolism, cu extract de chili, spirulină, chlorella și crom. Combinația ingredientelor a fost gândită în așa mod încât să te ajute să arzi mai rapid grăsimea, să lupți mai ușor cu senzația de foame și să-ți faci metabolismul mai rapid în cel mai natural mod posibil.

de ce nu slabesc slabeste sanatos bitonic green metabolism chili spirulina chlorella crom

 • Taguri: slabește sănătos
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...