Curcumina și Capsaicina - 2 ingrediente minune pentru detox și slăbit!

Este primăvară, se apropie sezonul cald, când toată lumea își dorește sau speră la un bikini body fără excese de grăsime și tonifiat.

Ei bine, dacă tot restul anului, acest aspect nu v-a interesat și ați avut un stil de viață mai puțin sănătos, din păcate, vestea proastă este că nu veți putea obține rezultatele dorite în luna care a mai rămas până la începutul verii. Nu există diete miraculoase care să ajute la slăbirea masivă și la tonifiere. Există posibilități de a slabi rapid, dar nu sunt sănătoase și au repercusiuni pe termen lung asupra sănătății dumneavoastră.

Dar, asta nu înseamnă că nu puteți începe să aveți grijă de corpul, aspectul și sănătatea dumneavoastră. Orice pas mic în direcția dorită va aduce mai aproape de obiectiv.

Astfel, prima acțiune pe care trebuie să o faceți este să va monitorizați câțiva indicatori din stilul dumneavoastră de viață: ce mâncați, când și cum, cât de mult va mișcați, faceți sport și cât de multă apă consumați.

Din punct de vedere al dietei alimentare, sfaturile sunt următoarele: reduceți drastic consumul de preparate procesate, alimente bogate în grăsimi și zaharuri, adică tot ce înseamnă fast-food, dulciuri, băuturi carbogazoase. Totodată, este recomandat să va diversificați cât mai mult dieta și să includeți din belșug fructe și legume crude. Alegeți întotdeauna cerealele integrale în detrimentul celor rafinate și a produselor care le au ca materie prima. Cu privire la proteine consumați atât proteine vegetale din leguminoase, cât și pe cele de sursă animală.

Atenție mare la dimensiunea porției. În cazul proteinei porția trebuie să fie cât palma, pentru legume – porția indicată este de 2 pumni plini, un pumn pentru fructe, iar recomandarea pentru  grăsimi sănătoase, precum cele din nuci este de fix cât va încap în vârful a 2-3 degete.

Sunt indicate a fi incluse în planul alimentar și condimente sau mirodenii care pe lângă gust și savoare au rol și în detoxifierea corpului.

Turmericul este un astfel de condiment, de origine asiatică, dar preluat și în bucătăria europeană și chiar în industria suplimentelor alimentare.

Proprietatea sa principala este că ajută digestia și susține detoxifierea ficatului. Praful de curcuma, folosit de multe ori în bucătărie, are o putere de detoxifiere de până la 100 de ori mai mare dacă este luată în formă crudă (pudra), fără a suferi modificări de prelucrare la diferite temperaturi.

Curcuma este principalul ingredient activ din turmeric și are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Totuși, conținutul de curcuma din turmeric, este foarte mic, undeva la 3%. Ceea ce înseamnă că pentru a beneficia de aceste efecte, este foarte greu doar din alimentație și trebuie folosite suplimente alimentare pe baza de extracte standardizate. Mai mult, se știe că absorbția în sânge a curcuminei este una scăzută și are nevoie de extract de piper negru pentru a crește absorbția de până la 2000%.

BiTONIC Terra Liver este un hepatoprotector natural pe baza de anghinare, colină, turmeric și piper negru care ajută atât la regenerarea celulei hepatice, cât și la detoxifierea întregului organism. Prin detoxifiere, ajutăm corpul să scape de toxinele nedorite, scădem în greutate și obținem o mai bună stare de bine.

Complex hepatoprotector NATURAL cu extract PURE din plante, turmeric si piper negru

Mai mult, recentele studii arată că extractul de curcumina ajută la creșterea secretei de hormoni ai creierului BDNF, care, mai departe duc la producerea de noi neuroni și la combaterea mai multor procese degenerative de la nivelul creierului.

Cercetările medicale au indicat totodată un beneficiu suplimentar al consumului de curcuma pentru prevenția bolilor cardiovasculare și chiar a unor tipuri de cancer. 

Un alt ingredient cu efecte majore pentru detoxifierea sistemului limfatic este capsaicina. Capsaicina este compusul care conferă ardeiului iuțeala. De peste 7000 de ani este utilizat în zona Americii Latine în bucătărie și este recunoscut pentru proprietățile sale nutriționale: bogat în vitamine și minerale, proprietăți antimicrobiene.

Capsaicina este o moleculă din ardei, deci nu are calorii, însă ea are capacitatea de a se lega de receptorii nervosi TRPV1. Astfel, are recunoscute beneficii pentru sănătatea inimii, stimularea metabolică și creșterea ratei metabolice, scăderea apetitului  si detoxifierea la nivel limfatic.

Atenție însă, capsaicina nu este tolerată de toată lumea. Poate oferi efecte adverse precum reflux gastro-esofagian, stare de vomă, diaree.

Echipa medicală BiTONIC va recomandă produsul Green Metabolism pentru slăbire sănătoasă și creșterea ratei metabolice. Acesta conține capsaicina, chlorella, spirulina, crom și extract de afin.

În procesul de slăbire nu trebuie neglijat efortul fizic susținut. Pentru a scădea din masă grasă și a tonifia musculatura aveți nevoie de minim 30 de minute de mișcare zilnică sau mers pe jos – 10.000 pași.

La fel de important este și cum ne hidratăm. Avem nevoie de apă pentru a ajută corpul să elimine toxinele și să aibă un metabolism accelerat. În curele de slăbire este indicat să consumăm 40 ml de apă pe kg/corp. Apă se consumă pe tot parcursul zilei, în guri mici. Nu este eficient dacă toată ziua nu bem apă și seară consumăm 2 L pentru a recupera diferențele.

Complex hepatoprotector NATURAL cu extract PURE din plante, turmeric si piper negru

Slăbitul sănătos este un proces care necesită timp și atenție focalizată pe nevoile corpului nostru.

Surse științifice: [1] [2] [3]

 • Taguri: capsaicina, curcumina, detox, slabește sănătos
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...