Cum ne “revenim” după mesele grele de sărbători

Pentru o bună parte dintre noi, inevitabilul s-a produs! Și anume, masă de Paște a fost îmbelșugată, iar digestia îngreunată.

Dacă și tu ai petrecut ore nenumărate la masă, ai mâncat din toate preparatele, ai consumat alcool mai mult că de obicei, iar acum te resimți, citește cu atenție recomandările experților medicali BiTONIC.

Pentru revigorarea organismului recomandăm o cură de curățare a toxinelor din organism. Chiar dacă înainte de Paște ați ținut post și ați reușit să faceți astfel și un proces de detoxifiere a organismului, mesele îmbelșugate cu preparate diverse, grele și completate cu alcool au adus cu siguranță câteva kilograme în plus și o stare mai puțin bună a întregului organism.

Deci, ce trebuie să faceți că să va reveniți?

  1. Bea apă! Apă este esențială pentru sănătatea organismului, ea hidratează și duce nutrienții la fiecare celulă din corp și preia toxinele pe care apoi le transporta către organele sistemului excretor, curățând astfel corpul. Dobândim mai multă energie și vigoare, atunci când corpul este hidratat corespunzător. Hidratarea se face cu apă, dar și cu preparatele alimentare pe baza de apă precum supe, ciorbe, fructe și legume crude.

Că indicație de consum pentru apă, specialiștii recomandă 35 ml apă/kg corp/zi. Apă trebuie consumată pe tot parcursul zilei. Atenție ceaiurile consumate în exces (mai mult de 2 pe zi) și cafeaua deshidratează și nu ne ajută în procesul de detoxifiere.

  1. Fă exerciții fizice. Sportul ne ajută să eliberăm endorfine și să curățăm organismul de adrenalină și cortizol, hormoni ai stresului. Mai mult, prin transpirație, scoatem afară și toxinele din corp.
  2. Nu uita de ficatul tău! Toxinele acumulate în corp zi de zi, duc în timp la depozite de grăsime, stări de oboseală și apatie, iritabilitate, scăderea memoriei și probleme digestive. Primul care are de suferit în acest caz este ficatul, dar tot el este și cel care are un rol important în detoxifiere. Ficatul este un organ uimitor de complex, esențial pentru sănătate. Are multiple funcții în organism și este responsabil de procesarea tuturor substanțelor cu care intrăm în contact: de la ce mâncăm, bem până la ce crema folosim pentru piele. Unele toxine solubile în grăsimi (cum ar fi insecticidele, materialele plastice și pesticide), metaboliți în urmă folosirii substanțelor medicamentoase sau produse reziduale ale metabolismului se pot acumula de-a lungul timpului în țesuturile grase și ficat, îngreunând funcția ficatului și determinându-l să nu funcționeze la parametri optimi.

Astfel, indicat este să consumăm mai multe verdețuri, fructe și legume crude, mai puține produse procesate, bogate în zahăr și grăsimi și să reducem consumul de alcool.

Mai mult, putem sprijini refacerea și regenerarea ficatului cu suplimentele alimentare potrivite. Experții BiTONIC recomandă să folosiți numai suplimente alimentare pe baza de extracte standardizate de plante recunoscute prin studii medicale cu efecte benefice asupra celulei hepatice. Un astfel de produs este BiTONIC Terra Liver, hepatoprotector și hepatoregenerator care conține numai extracte naturale certificate din turmeric, anghinare, piper negru și colină. Acestea susțin procesul natural de detox al celulei hepatice și ajută la regenerarea mai rapidă a acesteia.

Complex hepatoprotector NATURAL cu extract PURE din plante, turmeric si piper negru

Mai mult, datorită mixului de ingrediente și a biodisponibilității mărite, Terra Liver susține reglarea digestiei și controlul nivelului de colesterol din sânge.

Un ficat sănătos înseamnă un organism sănătos cu mai multă vitalitate, o digestie mai bună și un sistem imunitar mai puternic.

  • Taguri: detox, ficat, hepatoprotector
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...