Magneziul – ce se ascunde în spatele acestui prețios mineral?

Magneziul este cel de-al patrulea cel mai prețios mineral necesar organismului nostru și joacă un rol important în sănătatea organismului, în special a creierului. Din cauza unei diete dezechilibrate, este posibil ca magneziul să nu fie absorbit în corp optim, mai ales că se pierde cu fiecare vizită la toaletă!

Cum te afectează în viața de zi cu zi prezența magneziului în corp?

Magneziul este un cofactor în peste 300 de sisteme enzimatice care reglează diverse reacții biochimice în organism, inclusiv sinteza proteinelor, funcția musculară și nervoasă, controlul glicemiei și reglarea tensiunii arteriale.

 

Știai că...

  • ionii de magneziu au gust acru? De aceea, unele ape minerale îmbuteliate în care s-a adăugat doar o cantitate mică de magneziu au acel gust înțepător!
  • magneziul a fost descoperit pentru prima oară în apropierea orașului grecesc Magnesia. ..există aproximativ 4-6 lingurițe de magneziu în corpul uman!

Magneziul joacă, de asemenea, un rol important în transportul activ al ionilor de calciu și potasiu în membranele celulare. Acest proces este important pentru conducerea impulsului nervos, contracția musculară și ritmul cardiac normal.

Magneziul - indispensabil pentru organism!

Un corp adult conține aproximativ 25 g magneziu, cu 50% până la 60% prezent în oase, restul fiind depozitat în țesuturile moi (de exemplu mușchi). Mai puțin de 1% din magneziu total este prezent în sânge. Când spui magneziu, te gândești la: functionarea optimă a sistemului nervos, reducerea stresului si a oboselii  – ce lipsește de pe listă?

Susține activitatea fizică – Anumite studii încrucișate au demonstrat o asociere pozitivă între magneziu și performanța musculară, incluzând puterea de contracție, puterea gambelor, cuplul de extensie a genunchiului, rezistența la gleznă, flexia maximă a trunchiului izometric, rotația și performanța în sărituri.

Lupta împotriva depresiei - Unele studii recomandă ca suplimentele de magneziu să fie administrate noaptea, deoarece acestea ajută la relaxarea mușchilor din organism, dar și a sistemului nervos. Astfel, magneziul poate ajuta la refacerea stării de bine, pentru ca celulele organismului uman se refac pe durata nopții – de aceea somnul este foarte important în stările depresive!

Acțiune benefică împotriva diabetului de tip II – Magneziul este un bun instrument de control al glucozei, ceea ce poate ajuta în echilibrarea secreției de insulină

Poate reduce presiunea arteriala - Avem nevoie de magneziu pentru a ajuta la relaxarea vaselor sanguine, precum și pentru producerea de energie, dezvoltarea osoasă și transportul de calciu și potasiu.

Efect anti-inflamator - concluziile până în prezent oferă dovezi convingătoare că deficitul de magneziu contribuie semnificativ la inflamația cronică, care este un factor de risc pentru o varietate de afecțiuni patologice cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea și diabetul.

Reduce migrenele și tulburările de somn  -  Corpurile noastre au nevoie de cantitatea corectă de magneziu din dietele noastre pentru ca noi să dormim în mod corespunzător. Dacă este prea mare sau prea scăzuta această cantitate, putem suferi de tulburări de somn.

De unde vin mineralele?

Magneziul este cel de-al doilea cel mai abundent metal din apa de mare.

Aproximativ 13% din întreaga masă a planetei noastre provine din magneziu. Asta înseamnă că există suficient magneziu în interiorul Pământului pentru a face o planetă de aceeași masă ca și Marte și să aibă suficientă cantitate de magneziu pentru a face alte trei obiecte de aceeași masă precum luna noastră.

Există o proporție semnificativ mai mare de magneziu sub crusta pământului decât în ​​ea.

Prin urmare, toate alimentele care cresc în pământ sunt surse importante de magneziu!

Magneziul este distribuit pe scară largă în alimentele vegetale și animale și în băuturi. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, leguminoasele, nucile, semințele și boabele integrale, sunt surse bune. În general, alimentele care conțin fibre dietetice furnizează magneziu. Magneziul este adăugat, de asemenea, la unele cereale pentru micul dejun și alte alimente fortificate. Unele tipuri de procesare a alimentelor, cum ar fi rafinarea boabelor în moduri care elimină germenii și tărâțele bogate în nutrienți, reduc substanțial conținutul de magneziu. Apele potabile, minerale și îmbuteliate pot fi de asemenea surse de magneziu, dar cantitatea de magneziu din apă variază în funcție de sursă și de marcă (de la 1 mg / l la mai mult de 120 mg/l). Aproximativ 30% până la 40% din consumul de magneziu alimentar este în mod obișnuit absorbit de organism.

Cum îți spune corpul tău că îți lipsește magneziu?

Semnele precoce de deficit de magneziu includ pierderea apetitului, greață, vărsături, oboseală și slăbiciune. Când deficitul de magneziu se agravează, te poți confrunta cu amorțeală, furnicături, contracții musculare și crampe, convulsii, modificări de personalitate, ritm cardiac anormal și spasme în zona pieptului. Deficitul de magneziu sever poate determina hipocalcemie (nivel scăzut de calciu sau de potasiu în ser, de exemplu) deoarece homeostazia minerală este deficitara.  Deficitul simptomatic de magneziu din cauza consumului scăzut de alimente la oameni sănătoși este mai puțin frecvent, deoarece rinichii limitează excreția urinară a acestui mineral. Pierderile excesive de magneziu datorate anumitor condiții de sănătate, alcoolismul cronic și / sau utilizarea anumitor medicamente pot duce la deficiență de magneziu.

De ce am inclus magneziul în formula noastră?

În concluzie, chiar dacă includem în dieta noastră alimente bogate în magneziu, acestea nu pot fi absorbite de către organismul nostru în totalitate fie din cauza unei diete dezechilibrate, fie din cauza digestiei deficitare, întrucât magneziul se absoarbe la nivelul intestinului subțire.

Red Energy – singurul supliment alimentar cu 10 minerale și Vitamina C

Există mai multe tipuri de suplimente care conțin magneziu pe piață, iar alegerea celei potrivite poate face o mare diferență. Formele cum ar fi citratul de magneziu și clorura de magneziu pot fi mai bine absorbite și tolerate decât oxidul de magneziu.

De aceea, am ales pentru complexul de minerale Red Energy sursa optima și anume, nimeni altul decât tri magneziu citrat, care potrivit studiilor are cea mai bună rată de absorbție în organism, complementar cu celelalte ingrediente din produs!

Red Energy - singurul complex cu 10 minerale și Vitamina C pentru energie

  • Taguri: energie, minerale, nutritionist, premium, red energy, supliment, vitamina C
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...