Diabetul - boala secolului XXI. Tot ce trebuie să știi despre diabet și profilaxia acestuia de la experții BiTONIC

Știai că în ultimii 20 de ani, numărul adulților diagnosticați cu diabet a crescut de două ori mai mult? Este a 7-a cauză de deces în Europa și cauza numărul unu care duce la insuficiență renală, amputărilor membrelor inferioare și pierderii vederii la adulți.

Diabetul este boală metabolică caracterizată prin hiperglicemie (nivel înalt de zahăr în sânge) și afectează modul în care corpul tău transformă alimentele în energie.

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm, când ajung în stomac, sunt descompuse în zahăr (glucoza) și eliberate în fluxul sanguin. Când zahărul din sânge crește, acesta îi indică pancreasului că trebuie să elibereze insulină. Acesta este un hormon, care acționează ca o „cheie” pentru a transporta zahărul din sânge către celulele întregului organism, pentru a fi utilizat ca energie.

Diabetul face ca organismul fie nu produce suficientă insulină, fie celulele nu mai răspund la insulină, iar în sânge rămâne prea mult zahăr. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi: boli de inimă, pierderea vederii sau afecțiuni ale rinichilor.

Tipuri de diabet

  • Diabet de Tip 1 (insulino-dependent)

Se consideră că este cauzat de o reacție autoimună (organismul se atacă pe sine din greșeală) care provoacă oprirea organismului din a produce insulină.

Atunci când un pacient este diagnosticat cu diabet de tip 1, trebuia să-și administreze insulină absolut în fiecare zi pentru a supraviețui. Până în prezent nu s-a descoperit o metodă de a preveni acest tip de diabet.

  • Diabet de Tip 2 (non-insulino-dependent)

Apare atunci când organismul nu folosește insulina într-un mod efectiv și nu poate păstra nivelul glicemiei în limite normale în sânge.

 Este posibil să nu apară nici un simptom, așa că este important să se efectueze teste ale glicemiei în caz de risc. Diabetul de tip 2 poate fi prevenit sau întârziat cu modificări ale stilului de viață: pierdere în greutate, consum de alimente sănătoase și activitate fizică.

  • Diabetul gestațional (de sarcină)

Se dezvoltă la femei gravide care nu au avut niciodată diabet și care prezintă un risc de probleme de sănătate pentru făt. Diabetul gestațional dispare de obicei după naștere, dar crește riscul reapariției acestuia mai târziu în viață. Copilul născut are șanse mai mari de a dezvolta obezitate și mai târziu chiar diabet de tip 2.

  • Prediabetul

În acest caz, nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de mare pentru a fi diagnosticat ca diabet de tip 2. Această afecțiune crește riscul de diabet de tip 2, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Un alt caz de prediabet apare când indicele glicemic nu suferă mari devieri, însă apare treptat insulinorezistența, care duce la hiperinsulinemie.

Simptome generale ale diabetului:

  • Senzație permanentă de foame
  • Pierdere în greutate
  • Urinare frecventă
  • Vedere încețoșată
  • Oboseală extremă
  • Răni care se vindecă foarte greu
  • Sete excesivă

Hiperglicemia asociată diabetului duce la apariția stresului oxidativ intracelular, care provoacă un dezechilibru între specii reactive de oxigen și sistemul antioxidant defensiv. Ba mai mult, s-a constatat că în prezența nivelului ridicat zahăr în sânge are loc dezvoltarea radicalilor liberi în organism.

Îmbunătățirea sistemului antioxidant poate fi un mecanism prin care se contribuie la prevenirea și reducerea complicațiilor diabetice prin îmbunătățirea regimului alimentar cu micronutrienți antioxidanți, precum vitamine și minerale necesare.

Ce recomandăm noi pentru pacienții cu diabet?

Green Metabolism reduce pofta de mâncare, declanșează arderea grăsimilor și stimulează digestia. Este un fat-burner natural, care controlează și nivelul de zahăr din sânge, datorită conținutului optim de crom.

Mai multe studii au demonstrat că suplimentele de crom îmbunătățesc acțiunea metabolică a insulinei și reduc unii dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, în special la persoanele obeze. S-a demonstrat că în special „picolinatul de crom” reduce în mod special rezistența la insulină și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet de tip 2. Cromul alimentar este slab absorbit, iar suplimentele care conțin picolinatul de crom s-au dovedit a îmbunătăți controlul glicemiei.

Supliment NATURAL pentru slăbit rapid și sănătos, cu efect de stimulare a metabolismului: extract pur de capsaicină, spirulină și chlorella

Un complex ce conține vitamina C și 10 minerale, pentru funcționarea normală a unui metabolism sănătos și plin de energie. Manganul participă la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la formarea unor enzime antioxidante, care previn degradarea celulară. Magneziul joacă un rol important în metabolismul glucidic, iar zincul și Vitamina C oferă proprietăți puternice antioxidante.

Supliment NATURAL cu minerale și Vitamina C pentru energie zilnică

Terra Liver conține doar extracte naturale de turmeric, anghinare, piper negru și colină. Astfel îi vei oferi ficatului tău un suport hepatoprotector și hepatoregenerator puternic, eliminând efectiv toxinele din organism. Plus la asta vei reduce cu succes indigestia, balonarea și îți vei ține colesterolul rău în limite normale!

Turmericul poate interacționa cu celulele pancreatice, iar acest beneficiu permite curcuminei să inverseze potențial rezistența la insulină, hiperlipidemia și hiperglicemia. Deoarece diabetul prezintă un risc mare de a dezvolta boli hepatice grase nealcoolice, turmericul poate fi extrem de efectiv în detoxifierea ficatului și susținerea proceselor primare de filtrare ale corpului.

Supliment hepatoprotector NATURAL cu extract pur de turmeric, piper negru și colină pentru ficat sănătos

Surse științifice: [1] [2] [3] [4]
  • Taguri: diabet, obezitate, profilaxie
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...