Obezitatea este un factor major de risc pentru diferite boli netransmisibile, cum ar fi: diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, accidente vasculare și chiar diferite forme de cancer.
Numărul persoanelor care suferă de obezitate aproape s-a triplat din 1975 și a crescut de aproape 5 ori la copii și adolescenți, afectând persoane de toate vârstele din toate grupurile sociale atât din țările dezvoltate, cât și din cele în curs de dezvoltare.
De fapt, rădăcinile obezității pornesc nu doar din perturbarea regimului alimentar. În realitate cauzele sunt mult mai profunde, incluzând chiar și factorul genetic, psihologic, economic, sociocultural.
Greșeli ale stilului de viață care duc la obezitate?
Principala cauză a obezității este mâncatul excesiv și prea puțină activitate fizică. Câte calorii consumăm într-o zi influențează direct riscul de a deveni obez. Conform Serviciului Național de Sănătate, în mediu, un bărbat are nevoie de aproximativ 2500 calorii/zi, iar femeile - 2000 calorii/zi, pentru a menține o greutate sănătoasă.
-
Regim alimentar sărac în nutrienți
Dacă mănânci o mulțime de junk food, alimente procesate și ambalate, atunci ai risc major de a dezvolta obezitate. De asemenea, dacă tinzi să mănânci porții exagerate de mâncare și îți plac băuturile pline de zahăr, atunci riscul de obezitate este foarte mare.
-
Lipsa exercițiilor fizice
Când nu ești suficient de activ, nu folosești energia care vine din alimentele pe care le mănânci, în rezultat organismul depozitează toată „energia” neconsumată sub formă de grăsime. Mișcarea puțină și stilul de viață sedentar cresc riscul de obezitate.
-
Stresul excesiv și mâncatul emoțional
Stresul cronic poate duce la creștere în greutate și poate împiedica orice metodă de a scăpa de kilogramele în plus. Mănânci deseori mai mult pentru a te simți bine sau pentru a scăpa de stres și te trezești ușor cu kilograme în plus? Mâncarea emoțională folosește mai mult pentru a te face să te simți mai bine, pentru a umple nevoile emoționale mai degrabă, decât stomacul. De fapt, uneori te face să te simți mai rău. Ulterior nu numai că rămâne problema emoțională inițială, dar te simți vinovat și pentru supraalimentare. Foamea emoțională uneori poate fi atât de puternică, încât este confundată cu cea fizică! De aici și vin kilogramele adunate pe cântar.
Doctorul nutriționist Sergiu Munteanu recomandă scăderea surplusului de țesut adipos prin stimularea metabolismului!
Dacă e vorba de un metabolism leneș, mâncatul emoțional sau depozitarea de prea multe grăsimi, slăbitul se realizează prin stimularea metabolismului cu capsule de slăbit BiTONIC Green Metabolism.
Această metodă funcționează mai ales prin combinația de remedii naturale cu alge pure Chlorella și Spirulină și extract de Chili – capsaicină, care stimulează temperatura corpului. Green Metabolism reduce pofta de mâncare, declanșează arderea grăsimilor și stimulează digestia. Este un fat-burner natural, care controlează și nivelul de zahăr din sânge, datorită conținutului optim de crom.
Capsaicina este compusul din ardeiul roșu Chili, care îl face picant și este adesea spus că susține pierderea în greutate. Cercetătorii susțin că consumul de extract de capsaicină poate ajuta la accelerarea metabolismului și la reducerea țesutului adipos, precum și la reducerea poftei de mâncare.
Cromul s-a constatat că are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge și de a sprijini pierderea în greutate. Ce știm este că cromul este necesar pentru metabolismul lipidelor și carbohidraților, iar acest lucru se datorează efectului său asupra insulinei.