Vitamina C – cel mai bine păstrat secret pentru energie?

Ce au în comun murăturile, crenvurștii și ardeii? Dacă te gândești la Vitamina C, știi mai multe decât majoritatea experților!

Vitamina C este unul dintre nutrienții pe care corpul nostru il cere zilnic. Deoarece nu avem un sistem de stocare a Vitaminei C în corp, trebuie să o consumăm zilnic, și în cantități destul de mari. Vitamina C este, de fapt, principalul antioxidant care luptă, in prima linie, cu orice probleme apar. De aceea persoanele care fumează, consumă alcool, iau în greutate, depun mai mult efort fizic sau au mai mult stres – toți au nevoie în prima fază de Vitamina C. Și vestea bună este: corpul tău deja știe cum să ceară vitamina C! Ți-a fost vreodată poftă de parizer sau de murături? Sau mai bine, de suc de citrice sau chiar ardei? Acesta este organismul tău care cere Vitamina C, deoarece tu poți asocia deja gustul acrișor cu necesarul de Vitamina C al corpului. Iar în mezeluri mai ales, Vitamina C este folosită ca și conservant, și se găsește în cantități chiar mari!

Vitamina C: imunitate, energie, digestie – ce lipsește de pe listă?

Vitamina C are numeroase beneficii asupra sănătății, care încep chiar înainte de nașterea ta! Pe măsură ce coprul uman crește, crește și cantitatea de Vitamina C necesară, ajungând până la 90 mg pe zi pentru bărbați si 75 mg pentru femei. Vitamina C este necesară pentru creșterea și dezvoltarea corpului în copilărie. Ca adulți, Vitamina C duce la vindecarea rănilor și recuperarea fizică. Ai avut o zi grea la serviciu? Vitamina C iți poate grăbi recuperarea. Și să nu uităm de aspectul fizic: tot ce vezi în oglindă se datoreaza vitaminei C: ea ajută la construirea țesutului de colagen pentru dinții, gingiile, vasele sanguine și oasele sănătoase. Și colagenul din piele bineînteles, care împiedică formarea ridurilor! Inclusiv sănătatea ochilor și întreaga ta imunitate depind de câtă Vitamina C consumi zilnic. 

De ce a creat natura așa de multă Vitamina C?

Vitamina C se regăsește în natură, mai ales în fructe și legume, unde se gasește și glucoza. Dacă mănânci o salată de fructe și simți un gust acrișor, acela are probabil cea mai mare cantitate de Vitamina C. Nu uita, recomandările Organizației Mondiale a Sănătății sunt de a cosnuma 5 porții de fructe și legume pe zi, neprocesate, și pentru a atinge necesarul de Vitamina C. Altfel, suplimentele naturale ne vin mereu în ajutor!

Câteva ingrediente de unde poți fi sigur că vei gasi Vitamina C sunt: măceșe, coacăze, fragi, citrice, căpșuni, mere, kiwi, acerola, portocală, lămâie, dar și legume precum ardeiul gras, roșii, spanac, morcovi, cartofi, hrean, varză, ceapă, pătrunjel.

La ce trebuie să ai grijă, din păcate, este sensibilitatea la temperatură. La cald, Vitamina C se distruge. Deci legumele gătite, fructele care au fost ținute în soare în timpul transportului sau chiar lămâia stoarsă într-un ceai fierbinte: niciuna nu îți oferă cantitatea de Vitamina C necesară. De aceea e așa de ușor să consumi prea puțină și să simți o ușoară oboseală sau lipsă de energie.

Cum iți spune corpul tău că ai uitat de Vitamina C?

Lipsa de Vitamina C se observă în numeroase căi, și apare mereu gradat. Cu cât uiți de Viatmina C pentru o perioadă mai îndelungată, cu atât efectele resimțite vor fi mai acute. Partea bună este că, o dată reluat consumul optim de Viatmina C, vei resimți nu doar cum iți revine energia, dar și cum în timp dispar și celelalte simptome, precum:

 • Anemie
 • Răni care se închid foarte greu, recuperare fizică lentă
 • Smalțul slăbit al dinților
 • Păr fragil și casant, unghii slabe
 • Piele uscată, aspect tern
 • Articulații inflamate

Ca să nu menționăm imunitatea slăbită, răcelile dese, oboseala și efectul mai puternic resimțit al stresului.

Red Energy – singurul supliment alimentar cu 10 minerale și Vitamina C

Red Energy a fost dezvoltat în Viena, în condițiile în care populația din Europa Centrala si de Est se confruntă cu carențe de nutriție în contextul în care stresul, diabetul și obezitatea sunt top 3 cele mai întâlnite afecțiuni. Lipsa de Vitamina C este o problemă foarte des întâlnită, datorită alimentelor supra-procesate consumate sau a meselor gătite la cald. De aceea, experții noștri au observat o creștere a simptomelor asociate cu lipsa de Vitamina C, care este des trecută cu vederea.

Încercați o cură de câteva zile de Red Energy pentru a resimți acel val de binestare specific unei doze optime de Vitamina C!

 

 • Taguri: energie, imunitate, minerale, premium, red energy, supliment, vitamina C
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...