Care este cauza căderii părului în anotimpul rece și cum o prevenim!

Să pierdem câteva fire de păr la fiecare periaj este un lucru absolut normal, dar dacă numărul acestor fire se mărește, atunci e timpul să ne îngrijorăm un pic. Pentru că, să fim sinceri, nu toți avem norocul să arătăm sexy fără podoaba capilară ca Jason Statham sau Bruce Willis. 😂

În fine, când e timpul să ne îngrijorăm că îi călcăm pe urmele lui Statham?

Majoritatea oamenilor au circa 100,000 de foliculi de păr pe cap, iar părul crește în cicluri. Există o etapă de creștere care durează de la 2 la 8 ani, urmată de o etapă de odihnă care durează circa 5 luni. Apoi firul de păr cade și unul nou începe să crească la locul său imediat ce ciclul de creștere repornește.

Câte fire de păr pierdem în fiecare zi și când îți dai seama că ceva nu e în regulă?

În mod normal ar fi cam 50-100 de fire de păr pe zi, însă câteodată părul nu mai crește în locul de unde ar fi trebuit să mai crească.

Cam 80-90 % din foliculii de păr sunt cei care cresc în același timp, în timp ce restul „se odihnesc” sau „cad”. Când începi a observa că pierzi mai multe fire de păr decât de obicei, ar cam trebui nițel să te îngrijorezi. Nu de alta, dar tare ne mai este scumpă podoaba capilară!

Care este cauza căderii excesive a părului?

Ești stresat/ă!

Nu mai reacționa atât de emotiv la fiecare întâmplare din jurul tău și treci peste problemele de la birou! Stresul emoțional nu doar că afectează întreg sistemul nervos, dar este și una din principalele cauze ale căderii părului.

Alimentația deficitară

Nu-i oferi organismului vitaminele și mineralele necesare și mai ales cantitatea optimă de proteine și grăsimi „bune”.

Tratamentele medicale

Unele medicamente folosite în afecțiuni cardiace și hipertensiune, sau depresie, anorexie, tratamente anticoncepționale pot cauza căderea părului, iar odată cu întreruperea tratamentului, părul revine la normal.

Modificările hormonale

Dezechilibrele hormonale care apar în urma sarcinii, nașterilor sau administrarea permanentă a contraceptivelor, premenopauza și afecțiunile glandei tiroidiene sunt de obicei, un factor important ce cauzează căderea părului.

Tratamentele cosmetice

 Îngrijirea excesivă a părului, tratamentele de îndreptare sau colorare a părului, produsele chimice agresive îl afectează și îl fac mai subțire, ceea ce cauzează căderea lui.

Cum prevenim căderea părului?

Uită de stres!

Știu... e ușor de zis, greu de făcut, dar... e chiar mai important jobul decât sănătatea ta psihică? Așa am zis și noi! Și ca să-ți susții sistemul nervos pentru a face față stresului și respectiv a uita de căderea părului, consumă alimente bogate în vitaminele B, cum ar fi: carnea roșie și/sau albă, ouă, ficat, broccoli, nucile, ș.a.

Sau o alternativă sănătoasă ar fi suplimentele alimentare pe bază de extracte naturale care asigură o biodisponibilitate înaltă în organism.

BiTONIC Rosa Spirit - Complexul vitaminelor B, însoțit de un aport de fitonutrienți din 14 fructe și legume, îmbunătățește funcțiile metabolice ale organismului și susține  sistemul nervos în lupta cu stresul. 

Alimentează-te corect!

Include în alimentația zilnică norma zilnică corespunzătoare de proteine, care le găsești în carnea de orice fel, ouă, pește, fasole, mazăre, ș.a. Ele sunt absolut indispensabile funcționării sănătoase a metabolismului nostru, creșterii și dezvoltării țesuturilor, dar mai ales pentru producerea hormonilor! Iar un echilibru hormonal în organism asigură o funcționare sănătoasă a proceselor vitale!

Nu uita de vitaminele și mineralele corespunzătoare care asigură sănătatea și strălucirea părului. Iar dacă simți că nu asiguri îndeajuns doza optimă a acestora, optează pentru un supliment alimentar. 

BiTONIC Lady este un complex ce conține colagen hidrolizat, coenzima Q10, extract de semințe de struguri, zinc, vitamina E, C și seleniu.  Acesta asigură pielea, părul și unghiile cu substanțe nutritive esențiale și susține frumusețea și sănătatea acestora din interior. Pe lângă asta, combinația inteligentă de ingrediente mai asigură și reglarea activității hormonale și susținerea unui metabolism energetic normal. Ia-ți doza de frumusețe la capsulă!

Susține și menține sănătatea pielii, de la interior spre exterior. Formulă optimă: Colagen hidrolizat (sursă bovină), coenzima Q10, Vitamine, Minerale și polifenoli din sâmburi de struguri

Nu uita de grăsimi!

Uită de mitul fals care pune grăsimile într-o lumină proastă. Vorbim de cele sănătoase desigur! Nu mai alege produsele lactate degresate și nu mai evita grăsimile bune naturale. Ce ar trebui să eviți la sigur, sunt grăsimile rele, cum ar fi: uleiul de palmier, de cocos, margarina, care deseori le găsim în componența a multor deserturi și produse de la raft.

O sursă excelentă de grăsimi bune sunt acizii grași Omega 3, care îi găsim cel mai des în pește și nuci, alune. Dar nu asigurăm întotdeauna o cantitate corespunzătoare de Omega 3 necesară sănătății firelor de păr și pielii. În ajutor ne vin suplimentele alimentare cu Omega 3. Optează întotdeauna pentru cele care provin din surse naturale și sigure.

BiTONIC Golden Oils – o sursă sigură de Omega 3 ce provine din alge marine și vitamina E, îți vor menține pielea hidratată și protejată, părul mai strălucitor, iar inima mai sănătoasă!

Și nu uita, frumusețea se hrănește din interior!

 • Taguri: femeie, Omega 3, vitaminele B
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...