Ești mai sănătos dacă ai lângă tine iubirea vieții tale! Și asta nu e o glumă!

E demonstrat! Relațiile de cuplu ne fac mai fericiți... și mai sănătoși! Nu doar din punct de vedere fizic, dar și a stării de bine emoționale. Mulți dintre voi care vor citi acest articol vor găsi rapid argumente că nu și-au găsit sufletul pereche și că totuși, singuri le este mai bine. Dar.... haideți să fim serioși! Suntem ființe umane și cât de mult nu am iubi noi individualitatea și independența, tot depindem de alți oameni și prezența lor în viața noastră. Ca ființe umane, toate relațiile pe care le formăm, oricare ar fi ele, de prietenie, profesionale, de familie, sunt vitale pentru sănătatea noastră mentală și starea de bine.

Dar cea mai importantă pentru noi rămâne a fi relația cu persoana iubită, pentru sentimentul de iubire și pentru starea de euforie în care ne aflăm permanent!

Știai că o relație de cuplu sănătoasă îți susține imunitatea și rezistența la anumite boli, iar o activitate sexuală frecventă implică o serie de beneficii sănătății tale fizice și mai ales psihice?

Cum ne influențează o relație de cuplu sănătatea?

 • Relațiile intime frecvente reduc nivelul de stres și îți oferă o stare de bine. Ești mai echilibrat din punct de vedere mental și scade riscul apariției anxietății.
 • Îmbrățișările și atingerile celui drag îți ridică dispoziția și asta pentru că în organism se secretă hormonul fericirii – oxitocina.
 • O relație fericită de cuplu scade nivelul cortizolului – hormonul stresului, dar și riscul de hipertensiune arterială.
 • Atenuează frecvența migrenelor.
 • Relația voastră te poate motiva să adopți obiceiuri sănătoase. Faceți sport, mâncați sănătos și stabiliți-vă scopuri frumoase împreună!
 • Îmbunătățește sănătatea inimii și reduce riscul dezvoltării afecțiunilor cardiace.
 • Dezvoltă funcțiile cognitive – un studiu din 2016 a demonstrat că persoanele sexual active cu vârsta cuprinsă între 50 și 90 de ani aveau o memorie mai bună.

Sexul și creierul? Care este legătura?

Unii oameni sunt atrași fizic împreună ca niște magneți. Există o reacție chimică la mijloc, o dorință pur fizică de a fi în contact cu altă persoană. Când chimia dintre 2 oameni este corectă și se lasă cu scântei, în creier se petrec niște reacții uimitoare.

S-a dovedit că dorința sexuală pornește din cortexul cerebral și striatum, nucleul care este implicat în receptarea impulsurilor venite de la cortex și care mai răspunde și de dependența de droguri. Interesant fact, nu?

Ce se petrece în organismul nostru în timpul unei activități sexuale?

Avalanșa de hormoni care se secretă în sânge duce la o serie de emoții pozitive, cum ar fi : euforie, eliberare totală, relaxare și satisfacție.

Excitarea sexuală poate dezactiva părți ale creierului care sunt responsabile de gândirea critică și comportamentul unei ființe umane raționale. Da, de fapt, îți „concediezi” simțurile.

Oxitocina este și ea responsabilă pentru reputația sa ca fiind „hormonul iubirii„.

Cercetătorii sunt încă în căutarea „variabilelor” din ecuația poftelor, atracției și atașamentului, care nu este nici pe departe una ușoară. Hormonii joacă rolul esențial!

În general, „pofta” este determinată de testosteron sau estrogen indiferent de sex. Iar pofta este determinată de „pofta de sex”.

Atracția este determinată de dopamină, norepinferină și serotonină – hormonii fericirii și plăcerilor.

Atașamentul este condus de oxitocină și vasopresină, hormonii care duc la stabilirea relațiilor și legăturilor pe termen lung.

Oamenii de știință continuă să studieze mai profund misterele dorințelor și emoțiilor noastre sexuale și modul în care acestea ne conduc. Cu toate acestea, este complet posibil să nu rezolvăm niciodată ecuația, așa că lăsăm loc imaginației...

Iar cum o relație nu se rezumă doar la sex, sentimentele de afecțiune și iubire stau la baza fericirii în cuplu. Iar dacă vrei ca fericirea să dureze, demonstrează-i în fiecare zi cât de mult o/îl iubești. Și ce mod mai perfect să-i arăți dragostea dacă nu având grijă de sănătatea ei/lui!

Pentru EA este important să se simtă bine, să se afle într-un echilibru al plenitudinii interioare cu procesele metabolice și hormonale și mai ales să se simtă frumoasă, sigură pe sine și iubită, pentru că frumusețea vine din interior.

 • BiTONIC Lady – supliment alimentar antiaging cu colagen hidrolizat de origine bovină, coenzima Q10, polifenoli din sâmbure de strugure, vitamine și minerale, care susțin sănătatea părului și a unghiilor, dar mai ales mențin aspectul tânăr al pielii. Pentru că frumusețea vine din interior, la propriu, acest complex de beauty este un ajutor suplimentar pentru organism în susținerea echilibrului hormonal și menținerea frumuseții și sănătății feminine.

Pentru EL e esențial să-și mențină bărbăția la nivel și valorile masculine, virilitatea, potența și puterea de o proteja și a o face să se simtă apreciată și iubită.

 • BiTONIC Man – conține aportul necesar de vitamine și minerale pentru sănătatea bărbaților și susține potența. Crește rezistența fizică, stimulează libidoul și îmbunătățește funcția de virilitate și fertilitate.

Conține pudra  Maca, Tribulus și Schinduf - ingrediente arhibogate în nutrienți și bune afrodiziace, care îmbunătățește producția de spermă și nivelul testosteronului, mai ales în cazul când planificați conceperea unui copil. Extractul de semințe de dovleac, zincul, seleniul și vitamina C nu fac decât să susțină sănătatea aparatului reproductiv și activitatea normală a spermatozoizilor. Cafeina anhidră și L-arginina asigură o doză în plus de energie și virilitate metabolismului masculin.

Noi ți-am oferit ponturile necesare pentru o viață sănătoasă în doi, iar ție nu-ți rămâne decât să intri pe www.btonic.md și să plasezi comanda pentru cadoul iubitului tău/ iubitei tale, îl livrăm direct la ușa ta!

Și nu uita... iubirea este atunci când ai grijă de sănătatea celui drag!

Man și Lady - sănătate pentru dragoste!

 • Taguri: femeie, libido, virilitate
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...