Odată cu înaintarea vârstei, stratul fosfolipidic al epidermei tinde să devină mai subțire și mai tern, iar bariera pe care o formează nu mai are aceleași proprietăți protective ca altădată. În acest caz, pielea își poate pierde hidratarea și elasticitatea – una din primele cauze ce duc apariția ridurilor!
Și nouă nu ne plac ridurile!
Ce înseamnă Omega-3?
Sunt niște acizi grași esențiali, pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza, respectiv având nevoia permanent de a îi introduce în alimentație. Acizii grași esențiali sunt alcătuiți din EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Combat inflamațiile din organism, întăresc sistemul imun, asigură sănătatea sistemului cardiovascular, reduc riscul de infarct și pot proteja împotriva demenței, îmbunătățind activitatea cerebrală.
Care este acțiunea acizilor grași asupra pielii?
Știai că organismele vii localizate în intestinul nostru ar putea schimba aspectul pielii noastre?
Cercetările recente dezvăluie că alegerile alimentare slabe pot duce la schimbări nefavorabile asupra florei intestinale, ceea ce la rândul său, perturbă calitatea pielii. De exemplu s-a demonstrat că alimentele cu conținut ridicat de zahăr și/sau grăsimi și conținut scăzut de fibre, modifică microbiomul intestinal provocând un nivel mai mare de insulină – un factor important în declanșarea acneei. Unele studii arată că consumul crescut de pește sau suplimentarea cu Omega-3 pot contribui la promovarea creșterii „bacteriilor bune”, care ne influențează pozitiv sănătatea și imunitatea.
O dietă bogată în alimente ce conțin Omega-3, are rolul de a influența stratul fosfolipidic al pielii, menținându-l hidratat, iar în rezultat avem o piele mai moale, mai luminoasă și mai tânără.
Totodată o piele hidratată înseamnă o piele protejată împotriva agenților patogeni, cum ar fi: temperatura, infecțiile și poluanții, iar o piele protejată ține ridurile departe!
Un alt beneficiu al acizilor grași Omega-3 este reglarea secrețiilor de sebum de către glandele sebacee, prevenind blocarea porilor și apariția acneei, o afecțiune tot mai des întâlnită mai ales în rândul adolescenților.
De ce Omega-3?
-
Protejează pielea de arsurile solare!
Acizii grași Omega-3 au proprietăți antiinflamatorii puternice, iar cercetările sugerează că grăsimile protejează pielea împotriva inflamațiilor provocate de soare și ajută la controlul reacției organismului la razele UV, diminuând astfel daunele. Aceștia pot fortifica membranele celulelor pielii, permițându-le să protejeze alte părți ale celulei împotriva radicalilor liberi nocivi. Mai multe studii au demonstrat că persoanele care nu aplicau protecție solară, dar administrau suplimente cu Omega-3, aveau pielea mai puțin afectată, iar riscul de arsură solară fiind mai redus. Asta nu înseamnă totuși că renunțăm la cremele cu protecție solară!
-
Luptă cu ridurile!
Atunci când poluarea, stresul și o dietă nesănătoasă declanșează inflamația în organism, colagenul din piele are cel mai mult de suferit, ceea ce scade considerabil elasticitatea pielii. Acest lucru, la rândul său, poate duce la riduri în jurul ochilor, gurii și pe frunte. Suplimentele și alimentele ce conțin Omega-3 combat inflamația, ceea ce ajută la susținerea structurii pielii tale, reducând aspectul liniilor fine.
-
Îți păstrează pielea hidratată!
Omega-3 sunt o parte crucială a conținutului de lipide din structura pielii și ajută la consolidarea funcției sale de barieră, care atunci când funcționează corect, acționează ca un sigiliu care păstrează un nivel optim de hidratare al pielii. Cu toate acestea, când pielea este compromisă, hidratarea tinde să dispară, ceea ce face ca pielea să devină uscată, aspră și mai predispusă la iritații. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau o jumătate de linguriță de ulei bogat în omega-3 pe zi, și-au crescut nivelul de hidratare al pielii cu 39 la sută, după 12 săptămâni. De asemenea, pielea lor devenise mai puțin aspră și sensibilă.
De ce alegem Omega-3 din alge marine?
Știai că peștii nu sintetizează Omega-3, dar îl obțin de la microalgele marine? Peștii acumulează Omega-3 în țesutul lor, deoarece mănâncă fitoplancton, care respectiv a consumat microalge în prealabil. Sursa principală de Omega-3 EPA și DHA sunt algele, iar prin alegerea suplimentelor alimentare cu Omega-3 din alge marine previi toxicitatea și poluanții din pește, dar mai ales are și un impact pozitiv asupra mediului!
Unde găsim surse bune de Omega-3?
Se găsește în peștele gras, nuci, semințe de cânepă, semințe de in, unt de arahide, dar și în complexul BiTONIC Golden Oils Forte – o sursă sigură de Omega 3 ce provine din alge marine combinat cu vitamina E.
Rolul vitaminei E este necesar pentru a susține metabolizarea acizilor grași Omega-3, dar și pentru efectul puternic antioxidant care asigură integritatea de durată pentru Omega-3, întrucât la contactul cu oxigenul sunt ușori oxidativi. Plus la asta, mai e și un bonus pentru frumusețea pielii tale.
BiTONIC Golden Oils Forte îți asigură doza zilnică de Omega-3, pentru ca pielea ta să radieze la cât de bine se va simți!