Cum încetinim îmbătrânirea pielii?

Știai că pielea e cel mai mare organ al organismului tău? Atunci trebuie să știi cum să o îngrijești corespunzător!

Cea mai importantă funcție a pielii este să acționeze drept o barieră protectoare împotriva potențialilor agenți patogeni și poluanți. De asemenea, susține corpul în a-și menține nivelul de hidratare și regla temperatura corpului.

Stratul exterior al pielii – epiderma se reînnoiește la fiecare 28-31 de zile. Deci dacă începi să faci modificări pozitive în dieta ta, este foarte posibil să începi a vedea niște beneficii ale pielii abia peste 4 săptămâni.

Structura celulelor epidermale se alimentează cu proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, precum și o varietate de micronutrienți (vitamine și minerale) și polifenoli, pentru o piele cu un aspect sănătos. Un regim alimentar sănătos și variat poate influența, de asemenea, procesul de îmbătrânire a pielii într-o măsură modestă și poate oferi un anumit grad de protecție împotriva afectării pielii provocate de soare.

Ce substanțe nutritive specifice susțin sănătatea pielii?

Știm perfect că o alimentație sănătoasă ne aprovizionează cu substanțe nutritive, dar știm noi exact de ce are nevoie pielea noastră pentru a fi sănătoasă și plină de viață?

 • Vitamina A și vitaminele B contribuie la întreținerea normală a membranei mucoasei și la susținerea sănătății pielii.
 • Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului care respectiv, menține elasticitatea pielii.
 • Zincul și seleniul sunt antioxidanți puternici care protejează celulele pielii de arsuri solare și pete pigmentare.
 • Vitamina E protejează pielea de stresul oxidativ și susține creșterea sănătoasă a celulelor pielii.
 • Acizii grași sănătoși mențin pielea hidratată și elastică, protejând-o de factori poluanți. O dietă bogată în alimente ce conțin Omega-3, spre exemplu sau suplimente alimentare, au rolul de a influența stratul fosfolipidic al pielii, menținându-l hidratat, iar în rezultat avem o piele mai moale, mai luminoasă și mai tânără. 

Trebuie să știi că o piele hidratată înseamnă o piele protejată împotriva agenților patogeni, iar o piele protejată ține ridurile departe. 

7 pași pentru a-ți menține pielea sănătoasă

 • Protejează-te de razele UV! Acestea distrug colagenul și elastina din piele, care o mențin suplă și netedă. Prea multă expunere la soare duce la îmbătrânirea prematură a pielii și deshidratarea severă a pielii. Folosirea permanentă a cremelor cu protecție solară va ține pielea departe de riduri.
 • Dormi suficient! Cel puțin 7-8 ore de somn! În timpul somnului, pielea ta se regenerează și formează celule noi!
 • Ai grijă de pielea ta! Este foarte important să o menții hidratată, să o exfoliezi și să aplici o cremă nutritivă. Folosește doar produse calitative și nu întrece măsura cu ritualurile de îngrijire.
 • Dacă fumezi, atunci renunță acum! Fumatul accelerează îmbătrânirea celulelor pielii. Acesta reduce fluxul de sânge către piele, astfel încât pielea ta primește mai puțini nutrienți și mai puțin oxigen, ceea ce provoacă riduri și o piele ternă.
 • Bea apă! Apa menține pielea hidratată, elastică și ține departe formarea ridurilor.
 • Fă mișcare! Aceasta îți va îmbunătăți fluxul de sânge, alimentând-o cu suficient oxigen și substanțe nutritive. 

Colagenul – cel mai bun aliat al pielii sănătoase!

Odată cu înaintarea vârstei, stratul fosfolipidic al epidermei tinde să devină mai subțire și mai tern, iar bariera pe care o formează nu mai are aceleași proprietăți protective ca altădată. astfel, pielea își poate pierde hidratarea și elasticitatea – una din primele cauze ce duc apariția ridurilor.

În acest caz avem nevoie să „alimentăm” pielea, iar cel mai bun aliat poate deveni colagenul, care este cea mai abundentă proteină în corpul nostru și se găsește în structura oaselor, pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Tot colagenul îți menține pielea elastică, prevenind apariția ridurilor.

Susține și menține sănătatea pielii, de la interior spre exterior. Formulă optimă: Colagen hidrolizat (sursă bovină), coenzima Q10, Vitamine, Minerale și polifenoli din sâmburi de struguri

O sursă bună de colagen îl găsim în BiTONIC Lady, o componentă importantă a pielii, unde se găsește sub formă de hidrolizate de colagen, care asigură o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii, prin diminuarea ridurilor. Pe lângă aceasta, mai conține coenzima Q10 și extract de semințe de struguri cu rol antioxidant, care reduc impactul îmbătrânirii și protejează pielea de deteriorarea ei în urma razelor UV. Zincul, vitamina C, seleniul, vitamina E mențin sănătatea pielii, a părului și unghiilor și contribuie la funcționarea unui metabolism energetic normal. Vitaminele grupei B au grijă de strălucirea podoabei capilare, iar pe lângă asta contribuie la reglarea activității hormonale. 

Nu tot timpul ritualurile de îngrijire își au efectul până nu susții pielea cu „hrana potrivită”. Nu uita că frumusețea se hrănește mai întâi din interior!

 • Taguri: colagen, femeie, vitamina C, vitaminele B
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...