Disfuncțiile erectile la bărbați – unde și când putem interveni cu suplimente alimentare?

1 din 3 bărbați de peste 40 de ani suferă de disfuncții erectile cel puțin o dată în viață.

Procesul de excitație sexuală la bărbați implică creierul, activarea hormonilor, dar și emoții, nervi, mușchi și vase de sânge. Astfel, disfuncțiile erectile își pot avea cauza în oricare dintre acestea, la o funcționare improprie.

Disfuncția erectilă sau impotența poate fi definită ca imposibilitatea repetată e a obține și/sau menține erecția în vederea desfășurării actului sexual. Tulburări de erecție ocazionale pot afecta orice bărbat. Însă, atunci când acestea sunt constante și durează peste 3 luni este posibil ca bărbatul să se confrunte cu o disfuncție erectila.

Erecția ține foarte mult și de starea de sănătate a bărbatului, nu numai de stimulii sexuali sau dorința sexuală.

Sistemul nervos trebuie să funcționeze optim, acesta este responsabil de transmiterea semnalelor excitației. De asemenea și asupra sistemului circulator trebuie menținută atenția, căci acesta asigura vascularizarea la nivelul penisului.

În funcție de cauze, există trei tipuri de disfuncție erectilă: disfuncție erectilă cauzată de o afecțiune fizică, disfuncție erectilă favorizată de o afecțiune psihologică sau disfuncție erectilă provocată de o combinație a celor două. De cele mai multe ori, tratamentul este aplicat ambivalent pentru a obține o eficientă în tratarea cauzelor de natură fizică și psihică.

Cauzele fizice ale disfuncției erectile pot apărea datorită unor boli cronice precum diabetul, problemele cu prostata, boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroză multiplă sau accidentul vascular cerebral. În aceste situații, nervii sunt cei afectați și nu mai pot transmite semnalele de la creier la penis. O altă cauza, poate fi o problema a sistemului circulator, care să nu permită sângelui să umple penisul pentru a reuși să mențină erecția. De asemenea, factorii hormonali, precum un nivel scăzut de testosteron, pot duce la apariția impotenței.

Dacă vorbim de cauze psihologice, atunci cu siguranță aducem în lumina depresia, anxietatea, stresul și oboseală cronică ca factori de importantă majoră pentru instalarea disfuncțiilor erectile, în special în rândul bărbaților de până în 40 de ani.

Diagnosticul de disfuncție erectilă trebuie pus de doctorul de specialitate. Tot acesta, vă poate recomanda și un tratament corespunzător.

Adițional, suplimentele alimentare naturale, alimentația echilibrată și sportul sunt recomandate.

Produsul BiTONIC Man este recomandat de experții #BiTONIC pentru susținerea tratamentelor împotriva disfuncțiilor erectile. Este un produs destinat sănătății bărbatului.

Acesta poate fi administrat de orice bărbat adult cu vârstă cuprinsă între 25-65 de ani. Primele efecte vor fi cele de creștere a capacității de menținerea efortului, de energizare și vitalitate.

Complex NATURAL pentru bărbați: virilitate, fertilitate, potență și profilaxia maladiilor de prostată

BiTONIC Man conține aportul necesar de vitamine și minerale pentru sănătatea bărbaților.

Datorită extractelor de Tribulus, Schinduf și maca susține echilibrul hormonilor masculini în sânge. Extractele din semințe de dovleac ajută la stimularea libidoului și a potenței, iar conținutul de vitamina C, seleniu și zinc favorizează metabolismul proteinelor și spermatogeneza.

BiTONIC Man îmbunătățește starea de bine în perioada de andropauză, ajută la intensificarea circulației sangvine și crește rezistență fizică. Reprezintă astfel o alternativă sănătoasă și de susținere a tratamentelor medicamentoase.

 • Taguri: fertilitate, potență, virilitate
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...