Bolile cronice și suplimentele alimentare. Când și ce putem administra împreună cu tratamentul de bază?

Bolile cronice sunt boli care ne afectează pe termen lung, care presupun deseori tratament și care de obicei nu se pot vindeca în totalitate, ci doar se pot ameliora simptomele și manifestările.

Prevalența bolilor cronice a înregistrat creșteri constante în ultimele decade, atât datorită stilului de viață, căci cele mai multe boli cronice sunt cele non-comunicabile, cât și faptului că s-a îmbunătățit considerabil depistarea bolilor la timp.

Pot fi considerate boli cronice următoarele categorii:

 • Bolile cardiovasculare. Acestea reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. Pot fi controlate și prevenite în special prin adoptarea unui stil de viață sănătos cu nutriție sănătoasă, exerciții fizice constante, evitarea fumatului și a alcoolului în exces.
 • Diabetul zaharat. O altă boală cronică cu o incidență cu trend ascendent atât în rândul adulților, cât și al copiilor.
 • Depresia poate fi chiar o consecință a unei alte boli cronice, prin povara pe care aceasta o creează asupra bolnavului, ducând la o stare de anxietate și tristețe permanentă
 • Obezitatea este una dintre bolile de nutriție se extinde din ce în cel mai mult, afectând copiii începând de la vârste de 2 ani. Obezitatea este considerată risc crescut pentru a dezvolta boli cardiovasculare, diabet zaharat, artroză, cât și unele tipuri de cancer.

Peste jumătate dintre adulții români (59 %) nu mănâncă niciun fruct pe zi și o proporție similară dintre aceștia nu consumă legume, conform profilului de sănătate realizat în 2019 de Comisia Europeană. Acest fapt este direct legat cu numărul mare de persoane care suferă de obezitate si diabet.

 • Bolile osteoarticulare (artrozele, artritele, osteoporoză
 • Cancerul – reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel mondial.
 • Bolile respiratorii cronice precum astmul și bronșitele cronice
Pentru bolile cronice, este necesară o echipă de specialiști pentru a determina diagnosticul și modelul terapeutic de urmat. Se recomandă o monitorizarea continuă pentru a asigura o calitate cât mai bună a vieții și o stare de bine.

Diagnosticul de boală cronică nu este o condamnare, ci mai degrabă o îndemnare la schimbarea stilului de viață.

O nutriție adecvată, echilibrată, bogată în nutrienți esențiali și în fibre va ajută organismul să depășească momentele dificile și să mențină o stare de bine de lungă durata. În acest context un rol important îl joacă întreg spectrul de vitamine, cu precădere vitaminele grupului B care ajută la echilibrarea hormonala a organismului și la susținerea sistemului nervos, dar și Vitamina C care are efecte antioxidante, este implicată în regenerarea celulară și oferă o stimulare a sistemului imunitar. Atenție însă, atunci când nu puteți asigura doar prin alimentație aportul de nutrienți, este recomandat consultul doctorului și recomandarea acestuia pentru a va indica suplimente alimentare naturale.

Medicii si farmaciștii #BiTONIC va recomandă BiTONIC Rosa Spirit un complex natural de vitamine B, extrase din 14 fructe și 5 legume. Acest produs ajută la relaxare și inducerea unei stări de bine, la contracararea stărilor de anxietate și poate fi consumat și de diabetici.

Complex anti-stres complet NATURAL, cu vitamina B, extract de fructe și legume

De asemenea, recomandăm produsul BiTONIC Red Energy – un complex de 10 minerale și vitamina C, care asigura un plus de vitalitate, energie și susținerea organismului în perioadele de efort sau stres, așa cum poate fi o boală cronică. Și acest produs este recomandat inclusiv diabeticilor.

Produsele BiTONIC nu conțin zahăr, gluten, lactoză și sunt vegane.

De cele mai multe ori atunci când primim o rețeta cu medicamente, ni se recomandă și folosirea unui hepatoprotector pentru a ajută ficatul să își îndeplinească funcțiile de detox și de filtrare a tuturor substanțelor cu care intrăm în contact. În acest sens, recomandarea #BiTONIC este produsul Terra Liver un hepatoprotector și hepatoregenerator cu extracte pure din curcuma, anghinare, colină și piper negru.

Complex hepatoprotector NATRAL cu extract PURE din plante, turmeric si piper negru

Este foarte important ca atunci când vi se recomandă suplimentarea dietei cu suplimente alimentare, să căutați acele suplimente din surse naturale, și nu cele de sinteză. Cele naturale au o biodisponibilitate mărită și o calitate superioară a ingredientelor, mai ales atunci când se folosesc extracte standardizate.

 • Taguri: boli cronice, hepatoprotectie
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...