De ce nu avem dispoziție când e posomorât afară?

Ai observat că odată cu venirea timpului rece, „întâlnirile cu soarele”  devin tot mai rare, iar noi tindem să petrecem mai mult timp în spații închise. În acest caz nivelul de vitamina D din organism se epuizează, iar asta ne provoacă diferite stări, nu tocmai plăcute.

De ce în lunile călduroase suntem mult mai energici, iar odată cu scăderea temperaturii ne simțim cuprinși de moleșeală?  Nu mai da vina pe totul din jur! Soarele e de vină! Pentru că razele solare înseamnă vitamina D, iar vitamina D înseamnă o stare de bine, dispoziție ridicată și creier protejat... fără depresii)

De ce vitamina D?

Este o vitamină liposolubilă – solubilă în grăsimi, care se sintetizează la nivelul pielii în proporție de 90%, sub acțiunea razelor ultraviolete. Unul din rolurile vitaminei D este influența acesteia asupra serotoninei – hormonul care răspunde de fericire și buna dispoziție. Tot ea susține absorbția calciului în organism și sănătatea sistemului osteoarticular. 

Ce sunt tulburările afective sezoniere?

Acestea reprezintă o condiție caracterizată printr-o stare apatică sau lipsă de interes și plăcere față de orice activitate, unde aceleași episoade de depresie se repetă în aceeași perioadă a anului. Simptome adiționale pot prezenta: lipsa de energie, pierderea apetitului, dereglarea somnului, stări de nervozitate și iritabilitate, sentimente de vinovăție.

Te regăsești în stările de mai sus?

Vitamina D poate duce la apariția depresiei?

Câteva studii au demonstrat o corelație puternică între deficiența vitaminei D și depresie. Fiindcă orice țesut din organismul nostru are receptori sensibili la Vitamina D, mai ales creierul, inima, mușchii și sistemul imun, ceea ce înseamnă că vitamina D este indispensabilă funcționării optime a organismului uman.

Unde găsim vitamina D?

Pentru că e o vitamină liposolubilă, o găsim în alimentele bogate în grăsimi: nuci, migdale, avocado, somon, macrou, hering, iaurt, ouă, brânzeturi.

Putem suplini zilnic doza de vitamina D și cu ajutorul complexului BiTONIC Silver Bones, care conține vitamina D sintetizată din ciupercile Portobello, dar și o sursă bună de calciu extras din citrice, mangan, vitamina K și glucozamină.

Îți este asigurată nu doar starea de bine și sănătatea creierului, dar și susținerea sistemului osos și muscular.

Nu-ți mai lăsa nervii pe cei din jur, ia BiTONIC Silver Bones!

Silver Bones - complex natural de calitate medicală pentru oase, articulații și deficiență de vitamina D

 • Taguri: vitamina D
 • Articole

  RSS
  Care este cauza căderii părului în anotimpul rece și cum o prevenim!
  Care este cauza căderii părului în anotimpul rece și cum o prevenim!

  Să pierdem câteva fire de păr la fiecare periaj este un lucru absolut normal, dar dacă numărul acestor fire se...

  Mai departe...
  Ești mai sănătos dacă ai lângă tine iubirea vieții tale! Și asta nu e o glumă!
  Ești mai sănătos dacă ai lângă tine iubirea vieții tale! Și asta nu e o glumă!

  E demonstrat! Relațiile de cuplu ne fac mai fericiți... și mai sănătoși! Nu doar din punct de vedere fizic, dar...

  Mai departe...