Niacina – „o simplă vitamină” sau ceva mai mult?

Ce știi despre Pelagra și simptomele acesteia?

Pelagra este o boală cauzată de o dietă deficitară sau incapacitatea organismului de a absorbi și utiliza Niacina (Vitamina B3) și aminoacidul esențial Triptofan. Maladia este des întâlnită în anumite părți ale lumii, însă chiar și tu poți resimți unele simptome ale acesteia, fie că ai o alimentație incorectă, fie că ții un regim de slăbire care exclude total mai multe alimente și nutrienți, inclusiv Niacina, ceea ce de fapt este incorect, inutil și dăunător pentru organismul tău. (vezi aici recomandări de meniuri pentru 10 zile de la Nutriționiștii Bitonic)

Niacina previne pelagra și nu numai!

Niacina poate fi întâlnită în literatura de specialitate, de asemenea, ca și Vitamina B3 sau acid nicotinic, însă oricum nu i-ai zice, tot un nutrient esențial pentru organism rămâne a fi!

Pe lângă faptul că previne pelagra, Niacina joacă un rol important în metabolismul lipidelor, fapt ce o face utilă în tratamentele și profilaxia colesterolului ridicat în sânge, protejează împotriva aterosclerozei, migrenelor și previne apariția diareii provocate de hiperlipedimie.

Sănătatea tenului tău este și ea influențată de cantitatea de Niacină în organism, prevenind iritațiile și dermatitele cauzate de lipsa vitaminei B3 din alimentație.

Meniul tău zilnic NU asigură organismul cu o cantitate suficientă de Niacină!

Principalele surse alimentare bogate în niacină sunt: drojdiile alimentare și de bere, tărâțele de cereale, leguminoasele, ficatul, carnea, peștele, morcovul, conopidă, tomatele, pâinea integrală, curmalele, smochinele, arahidele, piersicile, avocado, migdalele, nuci, ciupercile proaspete, ouăle.

Însă, chiar dacă incluzi aceste alimente cu regularitate în meniul tău, sunt șanse mari să nu suplinești doza zilnică de niacină din cauza absorbției joase și capacității rapide de degradare rapidă la lumină și aer a acesteia.

Probleme digestive frecvente, piele iritată și capricioasă sau migrene? S-ar putea să ai prea puțină niacină în organism!

Niacina participă în metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizând funcția suprarenalelor. Ea atenuează riscul apariției unor tulburări cardiovasculare, diminuând colesterolul dăunător (LDL), crescând nivelul celui benefic (HDL) și scăzând nivelul trigliceridelor din sânge. De asemenea moderează tensiunea arterială, ameliorează circulația sângelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor și lipidelor, protejează împotriva aterosclerozei, migrenei, amețelilor, previne apariția diareii. Este indispensabilă funcționarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, menținerii integrității tegumentelor și mucoaselor, precum și sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulină). Ameliorează durerile ulceroase și combate halenă (mirosul neplăcut al gurii).

Rosa Spirit – singurul complex de vitamine B din 14 fructe și 5 legume

Rosa Spirit a fost dezvoltat în Viena, în condițiile în care populația din Europa Centrală și de Est se confrunta cu carente de nutriție în condițiile în care deși există o varietate alimentară, nutrienţii absorbiți sunt de slabă calitate.

Prin urmare, am creat Rosa Spirit, singurul complex de vitamine B din 14 fructe și 5 legume, de la vitamina B1 până la B12. Acest supliment este potrivit și celor cu stil de viață vegan sau vegetarian deoarece vitamina B12 a fost creată sintetic în laboratoarele noastre specializate din Germania, după formula cărnii.

Supliment PREMIUM împotriva stresului cu vitaminele grupului B, extracte pure din fructe și legume!

 • Taguri: femeie, niacina, pelagra, premium, supliment, vitaminele B
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...