Pot slăbi vara? Desigur! Dă un restart organismului tău!

De cele mai multe ori, pregătirea pentru ”bikini body” începe din luna aprilie. Sălile de sport sunt luate cu asalt, parcurile la fel, se adoptă un meniu drastic, bicicletele și rolele prind viață doar-doar să mai scăpăm de câteva kilograme. Slăbirea începe atunci când ești pregătit pentru o schimbare, când ești pregătit să ieși din zona de confort pentru că vrei, nu pentru că trebuie. Recomandăm ca acest pas important și demn de aplauze să fie făcut când ești relaxat, astfel încât starea emoțională sa nu dejoace planurile tale mărețe. Cură de slăbire în vacanță? Da!

Te confrunți cu retenție de apă vara?

Corpul este alcătuit din 70% apă, distribuită în țesuturi, mușchi, oase și creier. În lipsa unei hidratări optime, organismul atacă sursele de apă interne sau când primește din exterior apă, o reține, din teamă că nu va mai primi în curând și nu va putea să susțină funcțiile vitale (supraviețuirea).

O dietă alimentară bogată în sodiu poate influența retenția de apă (carnea, covrigii, băuturile carbogazoase, alimentele în conservă, dulciurile, mâncarea tip fast-food conțin cantități mari de sare care ajunge în organismul nostru și perturbă balanța hidrică). Retentia de apă dată de nivelul de sodiu din organism se poate echilibra prin includerea în dietă a alimentelor bogate în potasiu, cum ar fi spanacul, bananele, scoici, iaurt, avocado, somon, ciuperci, caise deshidrate, curmale etc.

Pentru că nimic nu se pierde, totul se transformă, omul câștigă și pierde aproximativ 2,5 l de apă zilnic. El pierde 1,5l de apă prin urină, 0,5l prin transpirație, 0,4 l prin respirație și 0.1-0.2 l prin materiile fecale.

Persoanele care își petrec o mare parte din timp în picioare sunt mai predispuse la retenție de apă din cauza forței gravitaționale. Astfel, la sfarsitul zilei își vor simți picioarele grele și umflate. Este important să aibă un moment de repaus prin ridicarea picioarelor la 45grade, pe o pernă sau chiar pe perete.

Pentru unele femei, perioada de dinainte de menstră poate fi din nou cauza unei retenții de apă din creșterii temperaturii în corp odată cu schimbările ce se produc în aparatul reproducător, dar și din cauza temperaturii de afară, corpul încercând să normalizeze temperatura. Suplimentele pe baza de magneziu ajută în reechilibrarea balanței.

Alimentele termogenice, de ajutor în curele de slăbire vara

Așa cum grăsimile sănătoase (avocado, nuci, semințe, uleiuri etic)  te ajută să slăbești, la fel și alimentele termogenice sunt de ajutor în curele de slăbire vara.

Proteinele pot fi de un real ajutor în curele de slăbire vara pentru că accelerează metabolismul producând căldură în descompunerea lor, de aici și efectul termogenic. În plus, în digestie, proteinele intră primele, apoi grăsimile și cei din urmă vor fi carbohidrații. De aceea, vara recomandăm combinații alimentare bazate pe proteine și grăsimi sănătoase, încercând să reducem carbohidrații, dar nu excesiv. Atenție, nu pe termen lung, pentru că astfel putem crește acididatea organismului prin exces de proteine.

În plus, mâncarea picantă accelerează digestia și produce căldură endogenă, ceea ce ajută în curele de slăbire vara. Piperul, extractul de chilli, ghimbirul, țelina, curry, usturoi, paprika toate acestea pot fi aliați în lupta cu kilogramele, cu condiția să nu existe afectiuni ale sistemului digestiv (colite, gastrite, ulcer gastric, reflux gastro).

Exemplu de meniu de slabire pe timpul verii

Pentru că în vacanță ai timp din plin, prima regulă este organizarea meselor, din 3 in 3 ore, astfel încât ultima masă să fie nu mai târziu de ora 19:00. A doua este hidratarea – 2 l apa/zi și 2 căni de ceai verde, soc sau păpădie, pentru a ajuta corpul să se dreneze. Mai jos avem un meniu pentru 1600kcal,

Micul dejun:

 • 1 avocado mic + 1 felie telemea de vaca (echivalent a ½ palma) + 1 lingura de patrunjel proaspat
Gustare 1:
 • ½ iaurt grecesc + 2 rondele de ananas + 20 gr migdale
Prânz:
 • 1 felie lavaș + 1 lingură de sos tzatziki + 1 linguriță ulei de măsline + 150gr piept de pui/curcan + salată verde+ piper  + 1 linguriță semințe de cânepă
Gustare 2:
 • 1 pahar de limonadă cu ghimbir/1 felie de pepene roșu
Cina:
 • 300 gr zeamă de legume (1 farfurie) + 1 ardei iute

Despre stima de sine și încrederea în sine

Stima de sine nu este ceva ce apare peste noapte, ci este o calitate care crește în noi ca o floare. De aceea este important ca atunci când nu te mai simți bine în pielea ta, să iei decizia de a face ceva pentru tine – nu pentru prieteni, nu pentru familie.

Spun mereu faptul că TU EȘTI CEL MAI IMPORTANT PROIECT al tău. Asta înseamnă timp investit și ieșire din zona de victimizare. Scapă de convingeri precum ”eu nu pot să slăbesc niciodată”, ”eu mereu am fost gras/a”, ”de luni o sa încep dieta”, ”cine mă place, mă place așa cum sunt” etc. In final, este important să ai încredere în tine atât de mare încât să conștientizezi valoarea pe care o ai, nu pe care spun alții că o ai. Și totul poate să înceapă de la 2 kg pierdute într-o săptămână!!

Provocare: scrie în agenda ta 3 lucruri pozitive pe care le aștepți în viața ta și depind numai de tine!

Green Metabolism, complex premium cu extract de chilli, spirulina, chlorella si crom pentru accelerarea metabolismului.

Green Metabolism a fost dezvoltat în Austria în condițiile în care populația din Europa Centrală și de Est se confruntă cu carențe de nutriție în contextul în care stresul, diabetul și obezitatea sunt top 3 cele mai întâlnite afecțiuni. Acumularea de țesut adipos poate avea loc în prezența încetinirii metabolismului, mai ales după vârsta de 35 ani și în condițiile unei diete bazate pe carbohidrați (orez, paste, pâine, zahăr, cartofi etc). Am inclus spirulina și chorella pentru a asigura aportul de minerale, dar și pentru că au conținut de proteine, care prin metabolizare degajă căldură, fapt favorabil ”topirii grăsimii” nedorite. Extractul de chili ajută din interior spre exterior, are efect termogenic și elimină țesutul adipos. Atenție: acest supliment nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni digestive.

Dă restart organismului tău în vacanță!
 • Taguri: femeie, premium, slabește sănătos, supliment
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...