Scăpăm de kilogramele în plus! Beneficiile curcuminei și capsaicinei asupra siluetei!

Condimentele alcătuiesc o clasă importantă de adjuvanți alimentari consumați pe scară largă pentru a îmbunătăți gustul și aroma alimentelor.

Cu toate acestea, condimentele au de asemenea și proprietăți medicinale, care s-au dovedit a fi în ultimii ani, extrem de benefice pentru sănătate, începând cu influența hipolipidemică și antioxidantă.

Ce înseamnă „ficat gras”?

Stilul de viață modern și evolutiv tehnologic de astăzi, împreună cu diversele beneficii sociale pe care le aduce, mai vine la pachet și cu o mulțime de impacturi negative asupra sănătății. Una dintre ele este incidența crescută a bolilor de ficat gras, legate de un regim alimentar nesănătos, mod de viață sedentar, cu exces de alimente bogate în grăsimi și mai ales, zahăr! Așa că nu dați vina doar pe grăsimi în afecțiunea ficatului gras!

Boala hepatică grasă non-alcoolică, care apare la pacienții fără abuz de alcool, este una dintre bolile cronice comune ale ficatului. Este cauzată de acumularea de grăsime în ficat, care poate provoca inflamație și chiar „deteriorări” ale ficatului. Studii recente arată că stocarea grăsimilor nu se limitează doar la țesutul adipos, ci sunt prezente și în ficat și în mușchi.

Prevalența acestei afecțiuni este de aproximativ 76 % la obezi, cu o acumulare semnificativă de grăsime hepatică ( >5% ). Boala hepatică grasă non-alcoolică este implicată în multe tulburări metabolice, cum ar fi: rezistența la insulină, sindromul metabolic, inflamație și stres oxidativ.

Efectele curcuminei și capsaicinei asupra grăsimilor în exces?

Alimentația pe termen lung, bogată în grăsimi și zahăr poate crește nivelul de trigliceride hepatice și nivelul de colesterol total.

Curcumina, spre exemplu, ingredientul activ din turmeric și capsaicina - din ardeiul roșu Chili, precum și alte condimente au fost catalogate drept ingrediente cu influență hipolipidemică semnificativă în diverse studii clinice.

Curcumina prezintă de asemenea proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anticarcinogene. Capsaicina, pe de altă parte poate induce căldură corporală și eventual îmbunătățește fluxul sanguin, crește cheltuielile de energie și previne stresul oxidativ.

Curcumina și capsaicina, au unele caracteristici fiziologice comune, cum ar fi efectele benefice asupra reducerii inflamației în obezitate, creștere în greutate și acumularea de trigliceride hepatice.

Un studiu efectuat pe acțiunea sinergică a acestor două componente, a sugerat că curcumina și capsaicina reglează metabolismul lipidic hepatic prin activarea AMPK – o enzimă care participă la reglarea metabolismului lipidelor și glucidelor, considerată un „regulator” metabolic important care coordonează răspunsurile celulare împotriva modificărilor nutriționale.

Mai multe studii au demonstrat eficiența curcuminei asupra reducerii grăsimilor hepatice și prevenirea creșterii în greutate corporală. Pe de altă parte, capsaicina, componenta activă din ardeiul iute a fost evidențiată pentru efectul său de a suprima creșterea în greutate și a scădea masa de grăsime în obezitate.

Un alt studiu a demonstrat că administrarea curcuminei în combinație cu capsaicina, în afecțiunile ficatului gras, au scăzut nivelul trigliceridelor hepatice.

Obiceiuri care îi priesc ficatului tău:

  • Minimizați alcoolul pe cât de mult posibil și chiar dacă optați pentru el, alegeți cel mai bine vinul roșu, dar e suficient să vă limitați la un pahar/masă.
  • Faceți mișcare cât mai mult!
  • Mențineți o greutate corporală în limitele normale! Când treceți de limita de sus a kilogramelor în plus, ficatul suferă în primul rând!
  • Evitați fumatul!
  • Mănâncă suficientă proteină de înaltă calitate! Avem nevoie de proteine în special pentru a susține căile care extrag toxinele din fluxul nostru de sânge și le prelucrează prin ficat.
  • Optează pentru verdețuri și/sau frunze verzi întunecate – bogate în antioxidanți care acționează ca coeficienți pentru „a arunca” toxinele din ficatul nostru.
  • Evită carbohidrații simpli, de exemplu: făinoasele, produsele de patiserie, etc.
  • Începe ziua cu un pahar de apă și poți strecura acolo chiar și o felie de lămâie.
  • Mănâncă mai multe alimente fermentate, cum ar fi: chefirul, iaurtul, murăturile.

Medicul nutriționist Sergiu Munteanu recomandă adoptarea unui regim alimentar sănătos și susținerea periodică a sănătății ficatului, precum și scăderea surplusului de țesut adipos prin stimularea metabolismului!

Susținem ficatul doar prin surse naturale, cum ar fi și suplimentul hepatoprotector BiTONIC Terra Liver, care conține doar extracte naturale de turmeric, anghinare, piper negru și colină. Astfel îi vei oferi ficatului tău un suport hepatoprotector și hepatoregenerator puternic, eliminând efectiv toxinele din organism. Plus la asta vei reduce cu succes indigestia, balonarea și îți vei ține colesterolul rău în limite normale!

Complex hepatoprotector NATURAL cu extract PURE din plante, turmeric si piper negru

Dacă e vorba de un metabolism leneș, mâncatul emoțional sau depozitarea de prea multe grăsimi, slăbitul se realizează prin stimularea metabolismului cu capsule de slăbit BiTONIC Green Metabolism.

Complex NATURAL cu efect forte pentru slabit si stimularea metabolismului

Această metodă funcționează mai ales prin combinația de remedii naturale cu alge pure Chlorella și Spirulină și extract de Chili – capsaicină, care stimulează temperatura corpului. Green Metabolism reduce pofta de mâncare, declanșează arderea grăsimilor și stimulează digestia. Este un fat-burner natural, care controlează și nivelul de zahăr din sânge, datorită conținutului optim de crom.

Combinația acestor 2 suplimente alimentare de calitate medicală, îți vor proteja ficatul de grăsimile în exces și îți vor oferi rezultate vizibile pe silueta ta!

Surse științifice: [1], [2], [3].
  • Taguri: ficat, slabește sănătos
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...