Ghidul sănătății bărbaților - Ce trebuie să știi despre hormonii masculini.

Știai că peste 50 de hormoni sunt responsabili de echilibrul și controlul majorității proceselor metabolismului?

Hormonii sunt niște „mesageri chimici” produși de glandele endocrine, care transmit „informația” prin circulația sanguină către organe și țesuturi și sunt responsabili pentru echilibrul și controlul principalelor sisteme ale organismului, inclusiv homeostazia, activitatea sexuală și contracția mușchilor netezi și cardiaci.

Hormonii ne afectează creșterea și dezvoltarea corpului, ne controlează starea de spirit, impactul asupra stresului, ne afectează somnul și ne influențează tensiunea arterială.

Ce sunt hormonii masculini?

Bărbații au în mod natural, atât hormoni sexuali masculini, cât și feminini, dar prevalența celor masculini inițiază diferențele sexuale. Aceștia sunt responsabili pentru dezvoltarea caracteristicilor fizice masculine, cum ar fi vocea și părul facial.

Echilibrul hormonal

Nivelurile hormonale pot ajunge la un dezechilibru, atunci când circulă un hormon într-o concentrație prea mare sau prea mică, prin sânge.

Chiar și un mic dezechilibru hormonal poate provoca o serie de efecte secundare în întregul corp.

Simptomele dezechilibrului hormonal

La bărbați, un dezechilibru hormonal poate provoca apariția simptomelor nedorite care variază de la modificarea stării de spirit până la creșterea în greutate și disfuncție erectilă.

Alte simptome care ar putea sugera un dezechilibru hormonal la bărbați includ:

  • Masă musculară redusă
  • Căderea părului
  • Modificări ale dispoziției/ iritabilitate
  • Probleme de concentrare
  • Oboseală
  • Infertilitate
  • Volum scăzut al spermei
  • Problema menținerii unei erecții
  • Scăderea libido-ului
  • Creșterea țesutului mamar

Un dezechilibru șa nivelul hormonilor poate fi cauzat de mai mulți factori, inclusiv pubertatea, îmbătrânirea, unele medicamente și stilul de viață, cum ar fi activitatea fizică și alimentația.

Cum faci față unui dezechilibru hormonal în mod natural?

  1. Dormi suficient!

Un somn suficient și regulat, poate ajuta organismul să-și reglementeze nivelul hormonilor. Și mai ales, evită lumina artificială pe timpul nopții – aceasta poate influența ritmul circadian al corpului și răspunsul hormonilor la unele procese. Studiile au descoperit că somnul prea puțin, sau din contra prea mult, poate scădea nivelul hormonilor masculini.

  1. Gestionează stresul!

Studiile au demonstrat influența negativă a stresului asupra hormonilor, în special stimularea cortizolului, care inhibă secreția altor hormoni masculini. Optați pentru activități care vă relaxează pentru a induce echilibrul acestor hormoni.

  1. Exercițiile fizice

Mai mult efort fizic susține echilibrul hormonal! Studiile au demonstrat că bărbații care practicau sportul, aveau niveluri mai mari de hormoni masculini. Atenție! Prea mult efort fizic are același efect negativ precum lipsa acestuia.

  1. Alimentația

Consumarea alimentelor bogate în vitamina D, care îl găsim în peștele gras (ton. Somon, hering, sardine) poate stimula nivelurile unor hormoni. La fel și alimentele bogate în zinc asigură sănătatea aparatului reproductiv la bărbați.

  1. Reducerea aportului de alcool

Studiile au descoperit că consumul regulat de alcool provoacă o perturbare a nivelului hormonal. Cercetătorii au descoperit o legătură între influența alcoolului și calitatea redusă a spermatozoizilor

Medicul nutriționist Sergiu Munteanu vine cu următoarele sfaturi pentru a susține virilitatea, fertilitatea și sănătatea bărbaților:

  • Consumați proteine de calitate și în cantitate suficientă: 1g de proteine per kg/corp, mai ales în a doua jumătate a zilei!
  • Evitați glucidele nesănătoase după orele amiezii, mai ales produsele cu conținut mare de zahăr, care pot influența dezechilibrul hormonal!
  • Includeți în regimul alimentar cât mai des fructe de mare – sunt o sursă bună de zinc, indispensabil sănătății aparatului reproductiv masculin!
  • Optați periodic pentru un pahar de vin roșu – este o sursă foarte bună de antioxidanți. Atenție însă! O cantitate mai mare de vin, va avea un efect negativ.

Sau apelați la ajutorul suplimentelor alimentare de calitate, cum ar fi BiTONIC MAN.

Complex NATURAL pentru bărbați: virilitate, fertilitate, potență și profilaxia maladiilor de prostată

Acesta a fost conceput pentru sănătatea bărbaților, pentru virilitate, fertilitate și potență! Acest produs conține în special minerale, vitamine și extracte din plante care stimulează virilitatea:

  • Zincul

Numeroase studii au demonstrat că deficitul de zinc este asociat cu niveluri joase de testosteron, calitate proastă a spermei și un risc crescut de infertilitate. Zincul crește nivelul de testosteron și producția de spermă!

  • Seleniul

Este un element esențial în producția de spermă și sinteza testosteronului.

  • Vitamina C

Se găsește în concentrații mari în plasma seminală și scade riscul deteriorării ADN-ului.

  • Tribulus

Numeroase studii au demonstrat că bărbații cu un volum scăzut de spermă care au administrat 5-7 grame de Tribulus în zi, timp de 2 luni, a fost îmbunătățită funcția erectilă și libido-ul.

  • Maca

Studiile au demonstrat îmbunătățiri semnificative  asupra echilibrului hormonal, crește volumul de spermă și se normalizează nivelul de zahăr în sânge.

  • L-arginina

Este un aminoacid care participă la formarea oxidului nitric, cu rolul de a relaxa vasele de sânge și mușchii din jurul vaselor crescând fluxul sanguin spre țesuturi și menținând funcția erectilă. Totodată stimulează creșterea masei musculare prin susținerea producției de hormoni de creștere.

  • Semințele de schinduf

Crește nivelul de testosteron, are rol afrodiziac și reduce eficient glicemia.

  • Semințe de dovleac

Susține sănătatea prostatei și profilaxia tumorilor benigne și maligne de prostată. Are rolul de sporire a libidoului.

  • Cafeina anhidră

Oferă un boost de energie organismului și susține metabolismul în arderea grăsimilor!

Complex NATURAL pentru bărbați: virilitate, fertilitate, potență și profilaxia maladiilor de prostată

  • Taguri: potență, virilitate
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...