Top 5 nutrienți pentru păr și unghii puternice

Ce femeie nu își dorește păr, unghii și piele cât mai frumoase? De aceea, an de an apar tratamente cosmetice noi pentru a reda frumusețea și strălucirea tegumentelor.

Însă, ceea ce nu se prea cunoaște, este faptul că, de cele mai multe ori, frumusețea exterioară este direct influențată de sănătatea noastră și de cum arată corpul nostru pe interior. Noi, la BiTONIC, avem o deviză pentru gama de produse adresate femeilor și anume: frumusețe de la interior la exterior. Dacă avem grijă să ne hrănim organismul cu toți nutrienții de care are nevoie, atunci vom avea părul strălucitor și mai puternic, pielea mai luminoasă și unghiile frumoase.

Astfel, un top 5 nutrienți pentru par, piele și unghii ar fi:

 • Complexul de Vitamine B
 • Colagen
 • Zinc
 • Vitamina C
 • Vitamina E

Dintre nutrienții care au grijă de reglarea metabolică a organismului și de sănătatea sistemului nervos, un rol de baza îl au vitaminele din grupul B.

Tiamină sau vitamina B1 ajută la reglarea poftei de mâncare, a ritmului cardiac și la înlăturarea stărilor depresive. Pe de altă parte, carență de Vitamina B2 poate conduce la căderea părului, amețeli și stări de rău. Atunci când avem o cantitate suficientă de B2 în corp, această ajută inclusiv la protejarea împotriva stresului oxidativ.

Există și o vitamina care încetinește procesul de îmbătrânire și anume, Vitamina B5. Această ajută la reducerea stresului și la revigorarea organismului. B6 întră în compoziția serotoninei-numită și "hormonul fericirii". Această are un rol activ în reducerea simptomului premenstrual.

Suplimentarea cu Vitamina B7 este necesară pentru a gestiona cât mai bine stresul de la exterior spre interior, principalele efecte fiind apariția mătreței, păr uscat și deteriorat sau chiar piele uscată și lipsită de strălucire. Semne de carență: oboseală, anorexie, dermatita seboreică, stări depresive

Acidul folic sau Vitamina B9 este vitală pentru sănătatea femeilor însărcinate și a fătului. Este prescrisă de medicii ginecologi cel puțin înainte de sarcina și pe parcursul primului trimestru.

De nivelul de energie, focus și atenție este responsabilă vitamina B12. Pentru persoanele vegane sau vegetariene, se impune suplimentarea, căci de regulă, această se găsește în produsele de origine animală. Carență de B12 poate fi periculoasă: poate conduce la anemii sau poate slăbii pereții celulari.

Pentru a evita astfel de carențe și pentru a avea grijă de frumusețea noastră de la interior la exterior, recomandarea este să avem o dietă cât mai diversificată, cu o paleta variată de fructe și legume crude – sursă principala de vitamine B. Chiar și așa, mai ales în perioada dintre sezoane (rece-cald), perioada de post, experții medicali recomandă suplimentarea cu suplimente alimentare naturale, pe baza de extracte certificate. În acest sens, BiTONIC vă recomandă produsul Rosa Spirit – un cocktail din 14 fructe și 5 legume de vitamine B.

Și pentru că știm că femeile apreciază rezultatele rapide și de durata, în ceea ce privește frumusețea lor, echipa medicală BiTONIC a creat produsul ideal pentru echilibrul hormonal, sănătatea unghiilor, a părului și a pielii – BiTONIC LADY.

Acesta conține colagen hidrolizat, coenzima Q10, polifenoli din sâmburi de struguri și un complex de vitamine și minerale, într-o formulă unică care le asigura biodisponibilitate mărită.

De ce colagen? La ce ne folosește? Colagenul este un complex de aminoacizi, care se găsește atât sistemul digestiv, articulații, sistemul muscular, vasele sanguine sau în sistemul osos. Cea mai mare proporție de colagen 90% se regăsește în sistemul conjunctiv și 70% în piele. Problema este că organismul produce colagen doar până în jurul vârstei de 30 de ani, iar din alimente cu greu absorbim colagen. Deci este nevoie de suplimentare, din sursă de calitate, pentru a ne asigura elasticitatea pielii.

Pentru luminozitatea pielii și sănătatea unghiilor avem nevoie de Zinc, Biotină și Seleniu.

Totodată, Zincul contribuie la funcționarea normală a metabolismului acizilor grași, metabolismului carbohidraților și metabolismului acido-bazic. Biotină alături de Vitamina C, Niacina, Vitaminele B6 și B12 ajută la echilibrarea metabolismului energetic și la reducerea stărilor de oboseală.

Din punct de vedere al echilibrului hormonal, vitaminele B ajută la funcționarea normală a întregului sistem nervos, B6 contribuie la reglarea activității hormonale, iar Seleniu este util în reglarea tiroidei.

Seleniul, Zincul Vitamina E și Vitamina C contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. În plus, Vitamina  E ajută la menținerea elasticității pielii și a vaselor sanguine.

Susține și menține sănătatea pielii, de la interior spre exterior. Formulă optimă: Colagen hidrolizat (sursă bovină), coenzima Q10, Vitamine, Minerale și polifenoli din sâmburi de struguri

Nu este simplu să ai grijă de sănătatea și frumusețea feminină. Necesită atenție, personalizare și dedicare. De aceea, experții BiTONIC vă recomandă cele mai bune produse, create din nevoia de a asigura necesarul de nutrienți, din surse naturale, pentru un corp cât mai sănătos și frumos.

 • Taguri: femeie, par, piele, rosa spirit
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
  Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

  31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

  Mai departe...