Zincul - mineralul numărul 1 pentru imunitatea ta!

Putem să evităm îmbolnăvirile într-un sezon de infecții virale?

Ar fi perfect să-i oferi un ajutor organismului tău să-și fortifice imunitatea pentru a putea face față potențialelor afecțiuni virale. Tot mai multe studii medicale indică necesitatea consumului suplimentar de zinc, cel mai des optând pentru suplimente alimentare. Dar ne ajută într-adevăr zincul să facem față unei răceli sau viroze? Găsește răspunsul mai jos 😊

Ce este zincul și care e funcția lui?

Cu toții știm că zincul este un mineral esențial necesar organismului, dar știai că acesta nu poate fi sintetizat de organism, astfel trebuie să-l aprovizionăm din alte surse?

Zincul participă în numeroase procese metabolice și este unul din elementele esențiale capabile să îmbunătățească imunitatea prin dezvoltarea și susținerea funcțiilor celulelor imune. Totodată, zincul este fundamental sănătății pielii, sinteza proteinelor, producerea de hormoni și echilibrul acestora. Participă la susținerea masei musculare și la regenerarea acesteia; încetinește procesele de îmbătrânire a celulelor datorită efectului antioxidant și deține proprietăți antiinflamatorii.

Un rol indispensabil pe care îl are are zincul, este stimularea glandei - timusul, care se dezvoltă în mare parte în copilărie și are funcția de a susține maturarea limfocitelor T – un tip de globule albe cu rol foarte important în răspunsul imunitar al organismului. Tot zincul participă la activitatea hormonului timusului– timulina- care răspunde în mare parte de formarea unei baze sănătoase a imunității, mai ales la copii în vârstă fragedă. Deficitul de zinc va duce la atrofierea timusului, iar ca rezultat va fi afectat sistemul imun.

Cât despre influența zincului asupra răcelilor și virozelor, numeroase studii au demonstrat că acesta reduce perioada de îmbolnăvire. Cu alte cuvinte, dacă administrezi zinc încă de la primele simptome de răceală, ar trebui să accelerezi vindecarea.

Ce cantitate de zinc avem nevoie în fiecare zi?

Cantitatea zilnică de zinc variază pentru fiecare persoană în parte, dar în mediu bărbații ar avea nevoie de 11 mg de zinc pe zi, iar femeile – 8 mg. Cu toate acestea, o femeie gravidă are nevoie de cca 11 mg de zinc/ zi, iar dacă alăptează – 12 mg/zi. Majoritatea persoanelor sănătoase sunt capabile să-și suplinească rezervele de zinc prin alimentație sănătoasă, acesta fiind cel mai des găsit în produse de origine animalieră, cum ar fi: carnea roșie, fructe de mare și lactate. Dacă urmezi un regim vegetarian sau vegan, găsești zinc și în cereale integrale, verdețuri, nuci și alune și fasole, însă biodisponibilitatea zincului din aceste alimente este una foarte mică. 

Deficiența de zinc este una mai rar întâlnită, dar totuși actuală, iar atunci când se întâmplă, aceasta poate determina un sistem imun vulnerabil în fața infecțiilor. Una din primele simptome este senzația permanentă de oboseală și chiar un dezechilibru hormonal, urmate de căderea părului, depresie și chiar iritații ale pielii - eczeme.

Cum alegem suplimentele cu zinc?

Când alegem un supliment alimentar cu zinc, trebuie să știi că formele de zinc din compoziția acestora sunt diferite din punct de vedere chimic. Astfel vei găsi câteva forme, ca ex: zinc gluconat, zinc acetat, zinc picolinat, zinc orotat și zinc citrat. Însă numeroase studii au demonstrat că cea mai bună formă de absorbție rămâne a fi Zincul Picolinat!

Găsești zinc și în produsele de la BiTONIC:

RED ENERGY – complex de 10 minerale și vitamina C, printre care zinc, magneziu, calciu, fier, ș.a, iar 3 capsule suplinesc doza zilnică de zinc! Este perfect în lipsa de energie și somnolență permanentă.

LADY – produs destinat frumuseții femeilor, ce conține pe lângă zinc și colagen hidrolizat, coenzima Q10 și o combinație de vitamine și minerale destinate sănătății părului, unghiilor și pielii.

MAN – complex destinat bărbaților cu extract de Tribulus, semințe de bostan, zinc și alte minerale necesare sănătății aparatului reproductiv și virilității.

ORANGE IMUN – supliment destinat în special imunității, care asigură doza zilnică de zinc, plus mai conține și extract de ghimbir și vitamina C pentru a susține sistemul imun și o doză de inulină - un prebiotic natural ce menține flora intestinală sănătoasă, care apropo, este răspunzătoare în proporție de 70% de imunitatea noastră.

Și nu uita, imunitatea noastră nu este din oțel 😊 mai are nevoie și ea de câte un ajutor din când în când, mai ales în situații mai speciale, iar cea mai bună metodă este de a opta pentru o alimentație sănătoasă și/sau suplimente alimentare de calitate medicală înaltă!

Păstrează distanța socială! Bitonic - suplimente alimentare de calitate medicală
  • Taguri: imunitate, zinc
  • Articole

    RSS
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
    De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

    Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

    Mai departe...
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun
    Antioxidanți naturali pentru plămânii fumătorilor. Ziua Mondială fără Tutun

    31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun și, spunem noi, pentru sănătatea plămânilor. Astfel, în articolul prezent dorim să aducem...

    Mai departe...